Maandag 28 september

Lief dagboek van Goudriaan,

Ik zal beginnen met mij even voor te stellen. Ik ben Ylonka, 22 jaar en ben geboren en getogen in dit mooie dorp. Sinds 3 jaar ben ik officieel geen inwoner van Goudriaan meer, maar in de weekenden ben ik hier nog zeer regelmatig te vinden. Voor de rest van de tijd woon ik op kamers in de mooie en levendige stad Rotterdam. Afgelopen februari ben ik begonnen aan de master Geneeskunde en hiermee zijn voor mij ook de coschappen gestart. Deze zomer heb ik tweeënhalve maand in Roosendaal gewoond voor mijn eerste coschap Interne Geneeskunde. Nu zit ik in mijn 6 weken onderwijs voordat ik start aan het volgende coschap op de afdeling Chirurgie.

Vandaag was dus ook weer een onderwijs dag voor mij. Deze dagen zijn gelukkig wat rustiger en minder lang dan de dagen tijdens het coschap zelf. De ochtend bestond uit online lessen van half 9 tot half 2. Dit betekent voor mij de wekker rond 8 uur, mijn laptop opstarten en met een kopje koffie aan de eerste les beginnen. Het begon met 2 uur les over interventieradiologie, daarna 2 korte lessen en afsluitend nog een les over post-operatieve pijnstilling. ’s Middags had ik gelukkig fysiek les, dus na de lunch spring ik op de fiets naar het ErasmusMC. Vanmiddag heb ik intervisie samen met mijn cogroep. Dit houdt in dat we moeilijke situaties uit onze coschappen bespreken, hier als groep op te reflecteren en hier leerpunten uit halen. Vervolgens heb ik met dezelfde groep en een chirurg nog een bespreking van een patiëntencasus, waarna ik rond 6 uur weer richting huis ga.

Afbeelding met buiten, water, rivier, brug

Automatisch gegenereerde beschrijving

’s Avonds had ik afgesproken met mijn huisgenoten. Wij zijn niet een heel hecht huis en iedereen kan lekker zijn eigen ding doen, maar eens in de zoveel tijd is het erg gezellig om eens een avond bij te kletsen. Rond een uur of 11 houden we het voor gezien en begint er weer een einde aan de dag te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *