Maandag 3 augustus; toerisme 2

Hallo, wij zijn Tony en Ann, 2 Vlamingen, die, samen met onze viervoeter Q’Aloka een kleine week verblijven in het mooie Goudriaan. We verblijven op boerderij De Verwondering, waar we vriendelijk werden ontvangen door de familie Vonk.

Op vraag van onze gastvrouw Hermineke, sturen wij graag onze bijdrage door voor het ‘Dagboek van Goudriaan’.

Deze ochtend werden we wakker en zagen we de koeien richting veld wandelen, de ene al wat sneller dan de andere. De paarden op de weide ernaast hielden een oogje in het zeil. Wat ‘a room with a view’!

Na een stevig ontbijt, trokken we richting ‘Plas Slingeland’. Daar was een viswedstrijd voor kinderen aan de gang. Fijn om te zien hoeveel Goudriaantjes geconcentreerd naar hun dobber zaten te staren om dan heel fier hun vangst te laten registreren.

Een fikse wandeling in het natuurreservaat later maakten we een tussenstop in het Raadhuis, waar we op het gezellige terras aan het water een frisse pint en cola dronken.

We zetten onze reis verder richting Dordrecht, waar we de rest van onze dag doorbrachten.

Bij terugkomst in Goudriaan nog even slaapwel gezegd tegen de kalfjes, op ons privé-terasje nog iets gedronken en ons bedje in!

En om het met Vlaanderens mooiste woord van enkele jaren terug te zeggen; wij hebben ‘goesting’ (zin) om morgen en overmorgen de rest van Goudriaan en omstreken te verkennen.

Slaapwel

Tony, Ann en Q’Aloka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *