Maandag 30 november

Lieve Goudrianers,

Omdat mijn maandag 30 november maar een doodnormale werkdag is, zal ook ik dit medium gebruiken om mezelf kort voor te stellen. Samen met Janneke Visser woon ik inmiddels al weer meer dan een jaar in de Wetering in Goudriaan. Janneke woont al haar hele leven in Goudriaan en is nog regelmatig in haar ouderlijke huis te vinden om daar de beesten te verzorgen. Ik ben samen met 4 broertjes in Ottoland opgegroeid. Jordi is onlangs ook in Goudriaan komen wonen en heeft al in dit dagboek geschreven. Mijn hobby’s zijn voetballen, hardlopen, andere sporten en lezen. Jordi schreef in dit dagboek dat er een kans is dat je hem ziet hardlopen in Goudriaan. De Goudrianers die goed opletten, zullen zien dat ik het vaker ben dan mijn broertje Jordi. Veel dorpsgenoten kende ik al via bijvoorbeeld school, VVAC of familie. De broer (Ard) en zus (Martine) van Janneke wonen beide op loopafstand.

Mijn maandag begint om half 8 ‘s ochtends. Normaal gesproken om naar mijn werk in Papendrecht te gaan, maar ditmaal ga ik eerst een examen afleggen bij het CBR in Schelluinen. Ik werk op de containerplanning bij Transportcentrale Rotterdam, eerst gevestigd in Rotterdam maar nu in Papendrecht. Ik heb een cursus ‘Veiligheidsadviseur gevaarlijke goederen over de weg’ gevolgd en ga daar nu een examen over afleggen. De eerste keer, alweer een paar maanden geleden, had ik helaas een fout te veel maar dit keer is het gelukkig wel gelukt. Hierna rijd ik door naar mijn werk, waar ik mij bezig houd met het inplannen van een dertigtal vrachtwagens. Op de planning is het nooit saai, er gebeurt altijd wel iets. Mijn vader Jacco werkt bij hetzelfde bedrijf op een andere afdeling. Mijn werkdag is rond half 6 afgelopen, maar ook s ’avonds moet ik soms bereikbaar zijn. De containerterminals in Rotterdam zijn veelal 24 uur per dag open dus sommige chauffeurs werken ook ‘s avonds en in de nacht door.

Door de coronacrisis werkt Janneke niet meer in Rotterdam, maar thuis achter de laptop. Veel mensen beginnen wel weer terug te verlangen naar het werken op kantoor maar Janneke niet. Het thuiswerken bespaart een hoop tijd waardoor ze bijvoorbeeld niet meer zo vroeg op moet als normaal. Avondeten doen we vandaag ( vaak wel een paar dagen per week) bij de ouders van Janneke. Moeder Janny (en soms ook vader Ad) kan heerlijk koken en vinden het vaak gezellig als we langskomen. In de avond ben ik dikwijls op de Put bij VVAC te vinden. Momenteel ben ik daar leider van het tweede elftal. Door de huidige omstandigheden trainen we helaas nog maar 1 keer per week en ligt de competitie helemaal stil. Na een stuk hardlopen en even tv kijken is het rond 11 uur tijd om naar bed te gaan. Tot snel en bedankt voor jullie aandacht.

Groeten Rick de Hoop (29 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *