Maandag 5 oktober

Ik ben Esther van Vugt, ook wel Esther van Toer, ook wel Essie onder de 8-jarigen in Goudriaan. Ik ben getrouwd met Martin (geboren Brabander, maar over de Gorinchemse brug gekomen) en we hebben twee zoons, Thomas (8 jaar) en Daniël (5 jaar). We wonen sinds december 2012 in Goudriaan, in de bungalow van Kees en Jo de Groot, daarvoor in Gorinchem. Ikzelf woonde voordat ik naar Gorinchem ging ook in Goudriaan (toen nog bij mijn ouders). Toen Thomas geboren was, leek het ons toch leuker om in een dorp te wonen en dat is Goudriaan geworden. Toevallig wonen we naast mijn ouders en dat is een leuke bijkomstigheid voor ons allemaal!

Vanochtend begon rond 6.30 uur onze dag. De kinderen zijn vroege vogels en daardoor zijn wij dat ook. Martin gaat om 7 uur de deur uit naar Kinderdijk, waar hij quality controller bij IHC is. Thomas en Daniël moeten om half negen op school zijn en ik zorg ervoor dat ze bepakt en bezakt kunnen afreizen. Hemelsbreed is de school zo’n vijf meter bij ons vandaan echter helaas moeten zij omrijden en zo’n 50 meter overbruggen. Vanmorgen heeft Daniël besloten dat de salamanders mee naar school moeten. Dat is altijd leuk, zo’n beslissing op de vroege ochtend.

Ik kan vervolgens met de glazen pot het schoolplein op en rondom mij een zestal kleuters die toch wel erg nieuwsgierig zijn wat er in de pot zit. Ik krijg toestemming van juf Esther om de pot naar binnen te dragen. Daar moeten de salamanders natuurlijk geshowd worden.

Mijn werkplek in de woonkamer

Na een kwartier weet ik de school te verlaten en kan ik mijn laptop openklappen. Sinds het begin van het coronavirus werk ik vanuit huis. Ik werk als financieel analist/ controller bij Johnson Controls. Ons boekjaar loopt tot 30 september en daardoor was vorige week een erg drukke week, omdat toen de financiële resultaten bepaald moesten worden. Vandaag zitten we hiervan in de afrondende fase en hopen we vanaf morgen te kunnen rapporteren. We maken gebruik van een shared service center in Slowakije en India en daardoor is het soms lastig om de boel ´onder controle´te hebben.
Tussen de bedrijven door komt de installateur die zaterdag bij ons op de bovenverdieping airconditioning heeft aangelegd. Hij komt nog wat puntjes op de i zetten en zorgt voor een ´luchtig´ gesprek. Wij zijn alvast klaar voor de zomer van 2021!

Het dichtst bij de vijver mr Sneaky reiger

Door wat ik vandaag aantref op het werk, ben ik zo nu en dan wel toe aan koffie. Echter als ik in de keuken kom en door het raam kijk, zie ik daar het volgende euvel: de stiekeme reiger. Je hebt dus reigers en stiekeme reigers. Waarom deze zo stiekem is zie je wel op de foto. Hij doet net of tie niet echt is. Maar ik heb hem door en met flinke armbewegingen en wat kreten weet ik hem voorlopig weer te verjagen. In onze vijver zitten heerlijke hapjes voor de reiger, echter daar hebben we geen boodschap aan.

Om drie uur blijken de kinderen een speelafspraak buitenshuis te hebben, wat nu wel erg fijn is, want dat werkt net wat rustiger (zacht uitgedrukt). Ondertussen even een pan soep maken, met flink wat groente erin. Er moet om vijf uur gegeten worden (altijd weer een leuke uitdaging), omdat de jongens moeten trainen en ze om half zes naar VVAC gebracht moeten worden. Martin komt ondertussen ook thuis en met zijn vieren slurpen we snel de soep naar binnen. Om half zes heen en weer naar VVAC, daarna strijken, de steiger afbreken en weer terug naar VVAC.

Daarna is de hoofdtaak de kinderen naar bed te brengen, orde in de chaos te krijgen en kunnen we eindelijk de krant lezen, nog even werken, chateau Meiland terugkrijgen en maar even niet wijnen. Rond 23.00 uur loopt onze dag ten einde.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *