Maandag 6 april

Vorige week hebben we te horen gekregen, dat de maatregelen rondom Corona van kracht blijven tot en met 27 april. Dit betekent voor mij (Anne), dat ik dit schooljaar niet meer voor de klas sta. Mijn laatste werkdag is geweest op 13 maart, zonder dat ik het wist.. Gek hoor! Nu werk ik nog twee weken thuis, daarna ga ik met zwangerschapsverlof. Normaal gesproken geef ik les op ‘Basisschool de Morgenster’  in Sleeuwijk. Ik geef les aan groep 3. Werken in het onderwijs is echt fantastisch! Ik geniet er elke dag van om al die vrolijke gezichtjes weer te zien binnenkomen.  Mijn werkdagen bestaan nu vooral  uit communicatie via computer en facetime, zo probeer ik ouders zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Het is een pittige tijd, vooral voor de werkende ouders! Maar… Misschien is er na deze crisis wel  helemaal geen te kort aan leerkrachten meer, hebben we heel veel ouders die zich willen gaan omscholen!! J

Vanmorgen is Pieter al vroeg naar zijn werk vertrokken, rond half 7. De Corona crisis heeft weinig invloed op zijn dagelijkse werkzaamheden… Hij werkt in een behandelkliniek met mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen, dit werk gaat gewoon door. De cliënten, veroordeeld wegens het plegen van delicten door de rechter, volgen volgens verschillende forensische titels behandeling.
Na het gezamenlijke ontbijt waar Pieter bij aansluit, staat de module ‘Middelen gebruik’ op het programma. Pieter is trainer van deze module en probeert cliënten inzichten te geven in hun eigen drugsgebruik. Vaak zijn de problemen van de cliënten ontstaan vanuit hun drugsgebruik. Pieter vindt het een uitdaging om met deze toch vaak kwetsbare mensen op zoek te gaan naar realistische werkdoelen en in kleine stapjes vooruitgang te boeken.

Ik sta met Eva (ons lieve dochtertje van bijna 2) op.  Wat genieten we van haar! Samen met Eva ontbijt ik lekker en ga dan in de slag om het huis schoon te maken. Eva helpt gezellig mee (lees= maakt weer rommel J).  ’s Middags eten we een boterhammetje buiten in onze gezellige tuin.

Wij wonen trouwens op de Zuidzijde, in de oude Boerderij van Rie Drinkwaard. Bij de eerste grote ramen, zeggen we altijd tegen het bezoek.  Pieter doet ’s middags uit zijn werk  de boodschappen. ’s Avonds eten we pasta, en gaat Eva na het eten voor het eerst op haar nieuwe kamer op zolder slapen. Zo kan de baby straks in het kamertje beneden slapen. Daarna ploffen wij lekker op de bank met een serie. Het was weer een mooie dag!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *