Maandag 7 december

een dag die anders liep…..

De dag begint rond 7.15 met een zacht …oooomaaaa. Lilou van 3 is dus wakker. Maandag is de vaste oppasdag van ons. Zondag brengen ze haar vanuit Purmerend en maandag breng ik haar dan weer terug. Grote zus Nyla gaat al naar school dus die slaapt niet meer hier.

We stappen uit bed en maar meteen onder de douche. Aankleden en naar beneden. Lilou kruipt meteen in haar hoekje op de bank naast Chevy onze oude hond. Zo in de ochtend mag ze altijd even op de “tablet” filmpje kijken terwijl ik ontbijt maak. Een lekker bordje brinta met natuurlijk gekleurde hagel want dat mag alleen bij oma. Ondertussen is de rest van de familie op weg naar werk.

Davy onze zoon moet eerst naar de tandarts en gaat daarna aan het werk. Een klus in de pindakaasfabriek in Rotterdam. Superleuk natuurlijk alles ruikt daar en daarna naar pindakaas. Mmmmmmmm

Thuis rommelen we lekker verder , we knutselen wat af in deze tijd. We kleuren en kleien en plakken de pop vol met pleisters , dat is wel een hobby hoor hahaha. We gaan ook nog even naar opa Baard. (mijn vader 82, met baard) omdat de kindertjes een overschot aan opa’s en oma’s hebben (ouders met gescheiden ouders) heet mijn vader zo. In deze tijd? hoor ik iedereen denken. Ja dat zijn we blijven doen al die tijd.

Weer thuis maken we ons klaar om naar Purmerend te vertrekken want Nyla komt om 14.00 uit en het is zeker een uurtje rijden. Want ondanks alles is het gewoon druk op de weg. Maar dan krijgt mijn man een verontrustend telefoontje……. Davy is op het werk van een trap gevallen. Waarschijnlijk zijn arm uit de kom , maar hij kan ook nog even niet staan dusssss…….. Meteen een plan B bedenken. Mijn man naar Rotterdam. Ik moet natuurlijk Nyla wel halen want op korte termijn is er niet meteen iemand op het schoolplein. We vertrekken en in de auto alles regelen. Gelukkig kan mijn dochter 1 van de andere opa’s en oma’s bereiken en ik kan de meisjes bij Opa Gerard brengen. Lilou is aardig onder de indruk van de inmiddels geappte foto’s van de ambulance. We halen Nyla uit school en het hele schoolplein weet dat oom Davy van de trap is gevallen want dat roept ze meteen als ze haar zus ziet. Ik breng de meisjes naar opa Gerard die gelukkig ook in Purmerend woont. Gelukkig zijn ze daar ook kind aan huis en opa en oma hebben een heus kerstdorp in de kamer. Zeg maar een kerststad want het beslaat de hele woonkamer dus genoeg te zien. Ik rij meteen weer terug naar Goudriaan. Inmiddels weer een telefoontje van de mannen , het valt mee gezien de val , alleen schouder uit de kom en die zit nu weer goed. Pijnlijk maar toch een meevaller.

Terug in Goudriaan zijn de mannen ook weer thuis. Een wat witte Davy op de bank maar toch vrolijk. Nu zijn we nog niet helemaal klaar want de auto moet ook nog gehaald worden. Die staat natuurlijk nog bij de fabriek en dat is ‘s nachts niet de meest veilige plek. Ook niet voor de stokoude Subaru Vivio ,onze rallyauto. De sloopautorally is natuurlijk ook niet doorgegaan deze zomer. Dus weer in de auto op naar Rotterdam. Wat een fijne bijkomstigheid is , is dat we vlak langs de KFC rijden. We besluiten om dat maar mee te nemen voor het avond eten. Een lekkere afsluiter van deze dag.

Uiteindelijk moe en de nodige kilometers later gaan we lekker slapen.

Joy , Diane , Davy  en Chevy

Zuidzijde Goudriaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *