Vrijdag 10 april

Ha allemaal,

Vandaag is het mijn beurt om te schrijven in ‘Het dagboek van Goudriaan’. Ik zal mij eerst eens even voorstellen: ik ben Lisa, sinds oktober 2018 getrouwd met Jelle Timmer en sindsdien dan ook wonend in Goudriaan. We wonen in de boerderij van Drinkwaard. Zelf kom ik niet uit de Alblasserwaard, maar uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Met een man die geboren en getogen is in het Goudriaan, kon ik er dan ook niet onderuit om in dit dorp te komen wonen. Wat ik overigens helemaal niet erg vind J.

Maar goed, de vraag was een verslag van deze dag. Mijn vrijdag startte om 6.30 uur met de wekker. Klaar voor een nieuwe werkdag. Ik werk als logopedist bij een verpleeghuis/revalidatiecentrum. Op het werk zijn het gekke tijden: geen bezoek meer en de patiënten mogen niet meer van de afdeling. Je mist het samenkomen van mensen.

Om half 8 ben ik richting Capelle aan den IJssel gereden, waar ik om 8 uur arriveerde. Doordat ik minder patiënten zie, heb ik nu meer tijd om de zorg wat te ondersteunen. Dat begon vandaag met helpen bij het ontbijt. Een mooie gelegenheid voor mij om direct mijn observaties te doen bij de patiënten met slikproblemen. Vervolgens heb ik mijn andere behandelingen gedaan. Na onze lunchpauze eten de cliënten. Ook nu kan ik hier wat meer ondersteunen, samen met de collega’s van de fysiotherapie. Na de maaltijd gaan de meeste revalidanten even rusten. Een aantal blijven achter in de huiskamer. Na even een praatje met hen te maken en wat kaartjes voor te lezen aan degene die dit niet kunnen, heb ik nog even wat telefoontjes gepleegd met familieleden van cliënten. Om half 4 kan ik naar huis.

Om 4 uur ben ik weer thuis. Samen met een vriendin proberen we drie keer per week thuis te ‘bootcampen’. Al videobellend doen we in huis de oefeningen van een online-les. Anders dan anders, maar ook leuk!

Vervolgens is het tijd om te koken. Om 18.30 uur komt Jelle thuis van zijn werk. Hij is automonteur bij Autobedrijf Jaspers in Meerkerk. Ook hier gaat het werk gewoon door. We eten samen en wandelen dan even naar zijn ouders. Oma verblijft hier nu, ze is net ontslagen uit het revalidatiecentrum. We zwaaien even voor het raam en gaan dan naar huis. Een beetje klussen in de schuur en opruimen in huis, om vervolgens de verdere vrijdagavond lekker op de bank te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *