Vrijdag 11 december

Het is vandaag weer vrijdag! Dat betekent voor ons dat de gymkleren weer uit de kast worden gepakt en dat we eindelijk weer mogen.. Want op de vrijdag is de peuter- en kleutergym. Rond 15.20 wordt de deur open gemaakt, de kasten gaan van het slot en de toestellen worden uit het hok gehaald. De eerste peuters zullen vanaf 15.45/15.50 uur binnen komen druppelen. Normaal gaan de deuren pas open om 16.00 uur. Maar ja, ook dat gaat nu ook even anders met Corona. Vandaag een ‘normale’ les, want de pietendrukte is weer voorbij. Even terugkijkend naar de pietengym; wat was dat genieten. De kinderen mochten verkleed komen en ook wij hadden onze pietenmuts op! We hebben hard geoefend met het bezorgen van alle cadeautjes en natuurlijk afgesloten met een pietendans!

Vandaag gaan we voornamelijk oefenen met het rollen, springen en zwaaien. Oftewel, er wordt weer hard gesport. Tussendoor doen we even een dansje, dan gymmen we nog even verder en sluiten we af met het rollen van de bal. De peuters gaan weer richting de kleedkamer gaan en we helpen de kinderen even met het omkleden, aangezien ouders nu niet binnen mogen komen…. Hele klus, maar ook deze keer is het weer gelukt en hebben alle kinderen de juiste schoenen, jassen en sokken aan (tenminste dat hopen we J). Terwijl de peuters worden opgehaald om 17.00 uur, staan er alweer 20 enthousiaste en energieke kleuters te wachten tot ze naar binnen kunnen. Zodra de kleuters binnen zijn en de kleuters bijna stil zijn zodat we kunnen beginnen met de uitleg van de gymles, wordt er enthousiast geroepen dat er bij hem frietjes op het menu staan voor vanavond. Nou ja, u raadt het misschien al…er zijn meer kinderen die maar al te graag willen vertellen dat ook zij frietjes, pannenkoeken of wat anders lekkers gaan eten. Oké een nieuwe poging; we gaan lekker even onze spieren opwarmen en dan maar snel aan de slag, want ze kunnen niet wachten om aan de gang te gaan. De groep wordt opgesplitst in 3 groepen en ook de kleuters gaan hard oefenen met de koprol, met het zwaaien aan de trapeze en met het springen op de trampoline. Nadat ze alle onderdelen hebben gedaan, wordt de zaal leeggeruimd. Dan gaan we oefenen met het overgooien van de bal naar elkaar en natuurlijk met het vangen. Dit blijft lastig… U kunt zich al wel voorstellen die ballen vliegen overal heen. Maar agh… plezier hebben ze in ieder geval genoeg. Ook de kleuters zijn moe en gaan lekker naar huis toe om een hapje te eten. Wij ruimen de laatste dingen nog even op en gaan ook moe richting huis. Wat is het elke keer weer genieten om met deze enthousiaste kinderen te gymmen!

Deze gymlessen worden gegeven door gymvereniging de Kroospikkers. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze vereniging of naar de lessen die wij aanbieden? Neem dan gerust een kijkje op
www.kroospikkers.nl.

2 reacties

  1. Ik snap best waarom de échte gym zo’n feestje is 😀

    Hoe beter kinderen kunnen bewegen, hoe makkelijker ze zullen leren, dus ga vooral zo door, kanjers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *