Vrijdag 13 november

Hallo allemaal, mijn naam is Mirthe van Elk. Ik ben 18 jaar en woon samen met mijn broers, zus en mijn ouders Kees en Gerlinde van Elk in het mooie Goudriaan.

Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding onderwijsassistente. Dit doe ik op de rocmn in Utrecht. Dit jaar mag ik voor het tweede jaar mijn stage doen op de School met de bijbel in Noordeloos. Op de maandag, dinsdag en vrijdag ben ik aanwezig als Juf Mirthe.  Ik werk als onderwijsassistente met alle groepen en dat maakt deze stage ook erg interessant en leerzaam. Ik mag kinderen individueel begeleiden en ondersteunen in hun leerproces, super interessant!

Ik vertrek om 8 uur op mijn elektrische fiets richting Noordeloos. Vrijdag zijn de kleuters lekker vrij dus ik kan me goed focussen op de bovenbouw. Voor vandaag staat er een gymles gepland die ik moet geven als opdracht voor mijn eigen opleiding.

Ik begin de dag met een lekker kopje cappuccino om even wakker te worden. Hierna leg ik al mijn spullen klaar in het kamertje waar ik te werk ga. Ik begin met het rekenen wat ik samen met een meisje doe uit groep 5. Hierna mag ik samen woordenschat en lezen oefenen met een jongen uit groep 8. Daarna ga ik een tekst lezen met kinderen uit groep 4 . Wanneer ik dit allemaal heb gedaan, ruim ik mijn spullen op en is het tijd voor pauze. Voor de pauze zet ik al mijn spullen klaar in de gymzaal die ik wil gebruiken voor de gymles.

Na de pauze ben ik de hele middag aanwezig in de combi groep ⅘. Hier focus ik me vaak op de kinderen van groep 4. Ik help de kinderen met de vragen en kijk gelijk alles na zodat de kinderen de fouten nog kunnen verbeteren. Na het afmaken van de taal- en rekenen opdrachten zijn we nog verder gegaan met knutselen.

Het was alweer tijd voor de gymles. De kinderen hadden eerder de dag al gehoord dat ik de gymles zou geven waardoor er genoeg enthousiasme los kwam. Ik heb het spel ‘ 10 tellen in de rimboe ‘ met de kinderen gedaan. Dit ging ze goed af en hadden hierdoor ook meer dan genoeg energie voor. Toen het bijna tijd was hebben we eerst alles opgeruimd. Hierna hebben we nog een afsluitend kringspel gedaan om de kinderen iets rustiger te krijgen.

Toen de kinderen weg waren, heb ik mijn gymles nog even besproken met de juf van groep 4/ 5 . Na het nakijkwerk en het opruimen was het ook voor mij tijd om lekker naar huis te gaan. Aangekomen thuis is het tijd voor mijn middagdutje. Na het avondeten heb ik wat schoolopdrachten ingeleverd. Ook ben ik verder gegaan met het leren van mijn theorie examen voor mijn rijbewijs. Deze heb ik aankomende maandag dus dat word nog even spannend! Wanneer ik dit ook allemaal heb afgerond, ga ik nog even naar beneden om tv te kijken en is het weer tijd om te slapen!

Mirthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *