Vrijdag 15 mei

Beste dorpsgenoten,

Laat ik mezelf eerst voorstellen: ik ben Jannie van Houwelingen-Korevaar (51 jaar) en getrouwd met Jaco van Houwelingen (49 jaar,  wordt ook wel Sjoerd genoemd J).

We zijn beide in Ottoland geboren en getogen. En ook al is er een gezegde: “Er is geen beter land dan Ottoland”……..  in 1994 heb ik  toch de oversteek gemaakt naar Goudriaan en Jaco is in 1998 gevolgd. We hebben eerst in een seniorenwoning in de van Tetsstraat gewoond en vanaf juli 1999 zijn we aan de overkant van de straat gaan wonen in een groter huis mét zitkuil. We hebben 3 kinderen; Jari (20), Thomas (17) en Milou (14).

We hebben het alle vijf erg goed naar ons zin in Goudriaan en in de van Tetsstraat!

Hoe zag het er vandaag er in huize van Houwelingen uit?

Jaco vertrekt tegen 7.30 uur richting Herculan in Meerkerk, waar hij werkt als financieel manager.

Rond 8 uur ontbijten Thomas, Milou en ik. Waarna Thomas en Milou starten met hun online lessen van de Willem de Zwijger in Schoonhoven. Jari start wat later op de ochtend thuis met het werken aan een opdracht voor school (HBO bedrijfskunde in Breda).

Om 8.30 uur vertrek ik richting Open Vensters in Ameide, waar ik sinds april dit jaar huiskamerbegeleider ben op een kleinschalige afdeling met 8 bewoners. De afdeling was mij bekend, omdat ik 1,5 jaar op deze afdeling en nog 3 andere afdelingen heb schoongemaakt. Als huiskamerbegeleider help je de mensen bij ontbijt, koffie, warme maaltijd en heb je tijd om  aandacht aan de mensen te geven. Een luisterend oor, samen het Kontakt bekijken, een spelletje of wat zingen met elkaar….net waar behoefte aan is. Heel mooi werk om te doen! Naast de ochtenddienst (9.00 tot 13.00 uur) kan ik ook voor een avonddienst ingeroosterd worden (17.00 tot 21.30 uur).  Er zijn deze tijd mooie éxtra activiteiten voor de bewoners om het gemis van de familieleden te verzachten. Vandaag werden we tussen de middag verwend met een frietkar. Thuisgekomen leek het mij verstandig die calorieën maar meteen te gaan verbranden en heb Milou zo ver gekregen om met mij een rondje te gaan fietsen. Met een stop bij de ijsboer op de Vuilendam was ze over te halen.

Verder thuis wat huishoudelijke taken gedaan en aan het koken gegaan (aardappels, bloemkool en verse worst).

Klokslag 17.45 uur willen Jari en Thomas graag eten, omdat ze dan etenspauze hebben van hun bijbaan bij drukkerij de Groot. Jaco schuift om 18.00 uur ook aan tafel. De afwas (wat niet in de vaatwasser past/mag) doen Jaco en ik bijna altijd samen en ondertussen praten we de dag een beetje door. We proberen met regelmaat na het eten even een rondje te wandelen of fietsen, zo ook vanavond.

De vrijdagavond verder ontspannen doorgebracht met wat tv kijken en wat kranten lezen.

Voor het slapen gaan nog een paar bladzijden uit een boek lezen…..zo sluit ik de dag af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *