Vrijdag 17 april

Vrijdag 17 april

Om 7:00 uur sta ik op en duik ik gelijk achter de computer. Gisteravond om 22:00 uur hebben we besloten om chrysanten te verkopen voor stichting Christian Refugee Relief (www.stichtingcrr.nl). De bloemen worden vanmiddag gebracht, dus ik moet nog even een promotiecampagne opzetten. Via de nieuwsbrief van de kerk en Facebook kan ik het merendeel van Goudriaan gelukkig eenvoudig bereiken.

Simon is al op tijd naar zijn werk vertrokken, dus Isa en ik zijn samen thuis. We kunnen rustig opstarten, want nu de scholen gesloten zijn, hoeven we niet op de klok te letten. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Tussen 10 en 12 uur gaat Isa naar haar vriendinnetje om daar samen school te hebben. Dit doen we om-en-om, dus maandag is de school weer bij ons. Gezellig, maar ook handig, want dan kan ik nog even werken. Vrijdag is mijn werkdag, maar het blijft een uitdaging. Gelukkig mag Isa vandaag ook nog naar opa en oma, dus ik kan nog een paar uur ongestoord werken.

Ik werk bij de Hogeschool Utrecht als junior onderzoeker. Ik doe onderzoek naar laaggecijferdheid en help mijn collega’s bij hun onderzoeken in het reken-wiskunde-onderwijs. Mijn werk start vandaag met een teamoverleg via Microsoft Teams. Leuk om alle collega’s weer even te zien en te horen hoe het met hen gaat. Ook fijn om te horen dat ik niet de enige ben die worstelt met het thuiswerken. Collega’s met kinderen worstelen om werk en thuisonderwijs te combineren en eigenlijk iedereen vindt online lesgeven een grote uitdaging. Wat ben ik blij dat ik geen les geef!

Mijn werk kan ik prima thuis doen, maar ik houd er niet zo van, omdat er thuis zoveel afleiding is. Vandaag is de grootste afleiding de bloemenwinkel in onze voortuin. Terwijl ik Isa wegbracht zijn er 5 enorme dozen met bloemen geleverd. Het is een uitdaging om genoeg speciekuipen, emmers, etc. te vinden om alle 80 bossen in te zetten. Als het winkeltje buiten klaar is, maak ik een paar foto’s om op Facebook te zetten. Snel nog even alles online zetten. Daar ging weer een uurtje van mijn werktijd…

Om 16:00 uur sluit ik mijn laptop weer af en ga ik Isa weer ophalen. Isa wil nog even aan de slag met haar nieuwe Bobo: cijfers schrijven. Voor mij de eervolle taak om nog wat huishoudelijke klussen te doen. Niet mijn hobby, maar ja, iemand moet het doen. Simon is op tijd thuis, dus we kunnen rustig eten en daarna leg ik Isa op bed. Tussendoor vullen we nog een aantal keren de voorraad van de bloemenwinkel aan. Het gaat hard! Nog maar 9 bossen over om morgen te verkopen.

De avond vullen we met een online overleg met Menno en Marianne Bons. We zouden vanavond de laatste avond van Marriage Course geven, maar door alle maatregelen, hebben we de laatste 3 avonden moeten annuleren. We besluiten om deze avonden door te schuiven naar een moment dat het weer kan. Daarnaast gaan we ons verdiepen in de mogelijkheid om de cursus online aan te bieden. Hoe leuk is het om deze tijd te gebruiken om te investeren in je relatie. Wat ons betreft een goed plan, nu nog even uitzoeken of het haalbaar is. Ik hoop het!

Om mijn hoofd een beetje leeg te maken, wandel ik nog een rondje, om daarna mijn bed op te zoeken. Welterusten!

Marieke Bor – de Vries (35 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *