Vrijdag 18 september

Ik ben Marijn van Driest 38 jaar en woon al mijn hele leven in Goudriaan. Ik ben geboren op de Zuidzijde (Oosteind) en woon nu in de van Tetsstraat.:

Van de week kreeg ik onverwacht bezoek van Marieke met de vraag of ik een stukje wilde schrijven voor het dagboek van Goudriaan. Ik had er nog nooit van gehoord maar vind het leuk dat er zoiets georganiseerd is in het dorp dus zei eigenlijk direct “JA ik wil”

Door de weeks ben ik verzekeringsadviseur in Utrecht (sinds corona dan via Utrecht vanuit Goudriaan middels thuiswerken) en dat is niet zo boeiend om iets over te schrijven of beroepsgeheim šŸ˜‰. Gelukkig was de vrijdag nog vrij. Dit jaar heb ik mijn overschot aan vrije dagen tijdelijk ingezet om de vrijdag vrij te zijn. Helaas tot oktober dus heb er nog 2.

Om 6 uur ‘s ochtends gaat mijn wekker en heb echt zeer slecht geslapen. Ik heb afgesproken met een duikvriend van mij om bij Burghsluis te gaan duiken voor onderwaterfotografie. Even ging het door mijn hoofd om af te bellen met een slechte smoes, (verkouden, algehele malaise, misschien corona etc. ) en mezelf nog een keer om te draaien maar door direct onder een koude douche te springen was ik gelijk wakker en heb stuiterend van de energie mijn auto ingepakt met mijn duikspullen.

Ik reed vrijwel direct op de provinciale weg achter een slome tractor en verder schoot het ook niet op. Met duiken in de Oosterschelde zit je op veel plaatsen aan tijd gebonden omdat je op veel plaatsen op kentering duikt (kentering is het moment tussen eb en vloed dat het water even stil staat).  Gelukkig belde mijn duik vriend dat hij al bij Burghsluis was en door wind, golven en stroming het er niet goed uit zag. Uiteraard hands-free….. . We spraken af op een andere plaats, Schelphoek. Daarmee had ik weer lichte tijdswinst omdat dat minder ver rijden is. Dat is wel een duikplaats waar je ver moet lopen met je zware duikspullen vanaf de parkeerplaats. Omdat het laag water kentering was leek het meer op abseilen dan op duiken om bij het water te komen vanaf de dijk. `s Ochtends vroeg duiken in Nederland heeft altijd iets magisch het is een beetje pionieren maar dan zie je op afstand een groepje bruinvissen heel dichtbij en zeehonden. Ik hoop deze altijd nog een keer onder water tegen te komen. Hiervoor moet je alleen heel veel geluk hebben. Met rare ademgeluiden en bellen jaag je zulke dieren snel weg.

Na een leuke duik van bijna anderhalf uur zijn wij er weer uit gegaan en vervolgde iedereen onze eigen weg. Ik ben naar de caravan van mijn vader in Burgh- Haamstede gegaan voor een lekker weekendje Zeeland. Tussen de middag heb ik lekker een krantje gelezen en mijn vader had een Zeeuwse boluscake in de koelkast staan waar ik ongemerkt door duikhonger meer van weggesneden had dan gewenst. Voor ik niet meer in mijn duikpak pas door zo’n calorieĆ«nbom, kun je op zo’n moment 2 dingen doen. 1 je vinger in je keel zetten of 2 gaan wandelen/ sporten. Ver wandelen. Ik ben toen van Burgh- Haamstede naar Renesse gewandeld via een natuurgebiedje en weer terug via het strand.

`s Avonds snel wat gegeten omdat ik om 19:00 uur duikles moest geven in de Grevelingen locatie Kerkweg in den Osse. Naast gewoon hobby duiken ben ik ook duikinstructeur voor de duikvereniging in Gorinchem (Onderwater Sport Club Gorinchem). Mijn cursist wilde opgaan voor zijn nachtduikonderdeel voor zijn advanced 2* duikopleiding. Het mooie van nachtduiken in Nederland is dat het zicht gemiddeld beter is dan overdag. Mijn cursist was goed voorbereid en zijn spullen (Lichtbaken onderwaterback-uplamp etc) waren tip top in orde en we hebben heerlijk gedoken en veel gezien.

Na de duik was het nog even snel de duik nabespreken en zijn oefeningen aftekenen. Dit hebben wij gedaan in bar de Stulp. Mijn favoriete tent in Renesse en daarna ben ik heerlijk gaan slapen in de caravan.

Dat was mijn dagje šŸ™‚

Mocht er nu iemand geĆÆnteresseerd zijn in een duikopleiding. Beginnend of als je al in bezit bent van een duikbrevet kun je mijn een berichtje zenden. Onze opleidingen beginnen weer voor komend jaar. jm_vandriest@hotmail.com

Groeten Marijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *