Vrijdag 2 oktober

Dag allemaal, 

Mij is gevraagd om verslag te doen voor het dagboek van Goudriaan, en dat wil ik graag doen! Allereerst wil ik ons even voorstellen. Wij zijn het gezin Hovestadt, Jan-Willem en Fieke, en wonen met onze 4 kinderen aan de van Gentstraat. We wonen nu al 8 jaar in Goudriaan en hebben het prima naar ons zin hier.

Ik (Jan-Willem) kom uit een schippersfamillie en ben zelf ook altijd de binnenwateren blijven bevaren. Ik ben kapitein op een sleep-/duwboot, de Gepke 3,  en werken vaak in Dordrecht-Rotterdam-Hardinxveld-Moerdijk en alles wat er tussen in ligt. We assisteren zeeschepen, zee pontons, nieuwbouwcasco’s en schepen die kapot zijn. 

Vandaag moesten we naar Hoek van Holland om een binnenkomend transport te assisteren naar de Botlek. Toen we daar klaar waren zijn we via de Oude Maas naar Dordrecht gevaren waar onze ligplaats is. Aan boord hebben we het stuurwerk gesmeerd, accu’s nagekeken en buiten en binnen lekker schoongemaakt. ’s Middags eten we altijd warm, dus dat moest ook tussendoor nog klaargemaakt worden. Om 14 uur zijn we vanuit Dordrecht naar Hardinxveld vertrokken om een nieuwbouw tankschip op te halen voor Dordrecht. Onderweg een tussenstop gemaakt in Papendrecht om daar nog een klusje te doen. Toen was de dag om en ben ik in de auto gestapt om weer lekker  naar huis te gaan. Daar stond mijn vrouw te wachten met een lekker biertje 😊. 

Een hartelijke groet van ons! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *