Vrijdag 25 december

Vandaag is het vrijdag 25 december, oftewel 1e kerstdag! De wekker gaat rond 7.30 en voor een aantal zelfs nog iets vroeger…. Om 8.30 hebben we afgesproken in de kerk, want ook vandaag mogen we weer muziek maken en zingen! Gisterenavond mochten we met kerstavond ook al verschillende liederen zingen en spelen in de kerk. In de weken hiervoor hebben we verschillende keren afgesproken om de liederen met elkaar te oefenen. Voordat we verder gaan over vandaag even kort wat over ons:
Wij zijn de kerkband en samen met onder andere het orgel verzorgen wij de muziek in de kerk. We bestaan uit (v.l.n.r); Renske (saxofoon), Rianne (saxofoon), Lotte (Gitaar), Femke (zang), Rosanna (Cajon + zang), Elroy (gitaar) en Marianne (piano).

We zijn ongeveer in het jaar 2011 begonnen met het muziek maken in de kerk. Toen we een start maakten met de muziekgroep waren we nog wel een heel stuk jonger en inmiddels zijn er een aantal mensen gestopt en zijn er anderen weer bijgekomen.  Inmiddels maken we al heel wat jaartjes muziek met deze groep.

Even terug naar gisterenavond en vandaag; we zijn gewend om te spelen voor en met een volle kerk, maar dit is nu natuurlijk even heel anders. Er waren een aantal medewerkers in de kerk, maar verder was de kerk leeg…. Ondanks een lege kerk, is het prettig om te weten dat er veel mensen online verbonden zijn en op deze manier toch de dienst kunnen meebeleven! We hopen, samen met vele anderen, dat we snel weer met elkaar kunnen zingen in een volle kerk.

De dienst van kerstavond en van vandaag ging natuurlijk over het bijzondere kerstverhaal; de verre reis van Jozef en Maria, de geboorte van Jezus en hoe de herders dit bijzondere nieuws te horen kregen en op kraambezoek gingen. Ook al hoor je dit verhaal elk jaar weer, toch valt er elke keer nog zoveel moois te ontdekken. Wij hebben met elkaar genoten van deze mooie kerstdiensten. Ook mochten we vanochtend met de organist, 2 Saxofoons, Rosanna op de Bugel en 2 zangers ‘Eer zij God in onze dagen’ spelen en zingen. Hierbij kunnen we gerust zeggen dat de hele kerk gevuld was met deze krachtige muziek en mooie woorden!

Hieronder een stukje uit het nieuwe kerstnummer van Sela, welke we ook in deze diensten mochten zingen;
Is er iets of iemand ooit te klein

voor de God, die zelf een kind werd?

Hij kwam ook voor jou en zelfs voor mij.

God werd mens tussen de mensen.

Wat een wonder dat God met ons is!

Liefde kent bij hem geen grenzen.
-Kerstnacht boven Bethlehem, Sela-
 

De laatste zin lijkt ons een hele mooie kerstboodschap, helemaal in deze gekke tijd! Zullen wij met z’n allen de uitdaging aangaan door elkaar een beetje extra liefde te geven en extra naar elkaar om te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *