Vrijdag 26 juni

Ik ben Erica Teensma, getrouwd met Jeppe Teensma (beiden 74 jaar)  en wij wonen al 44 jaar in Goudriaan.

In 1976 waren we op zoek naar huizen hier in de buurt, want  Jeppe werkte toen al bij Scheepwerf Damen en heen en weer rijden naar Strijen, onze woonplaats toen, was wat ver.

Ik liep op “alle dag” van onze zoon Jelmer en was  hoofdleidster van een 4 klassige kleuterschool in  Numansdorp ( een school die ik zelf heb opgericht)

We hadden al een aantal huizen bekeken ook over de brug richting zuiden, zonder enig resultaat.

We zouden eind januari voor de laatste keer gaan kijken in Goudriaan, naar aanleiding van een kleine advertentie in een krantje  Als dit niets zou worden zouden we wachten tot na de bevalling. Goudriaan, was een schot in de roos.

Ik herinner me nog onze 1e kennismaking rijdend  langs de Zuidzijde waar toen Ab Zwijnenberg nog woonde. Er werd daar net een lammetje geboren. Teruggaand langs de Noordzijde direct foto’s maken van de lange slootjes naar achteren richting achterkade. Geweldig vonden we het, wat een mooi dorp. Het huis stond op een schitterende plek en eigenlijk waren we snel verkocht. Van Assendelftstraat  met een gigantisch uitzicht op de weilanden.

Op 21 juli van dat jaar zijn we verhuisd. Onze zoon Jelmer was intussen geboren en hij was inmiddels 6 maanden. Het had wel wat voeten in de aarde want hij werd geboren met ernstig zuurstofgebrek en is geboren met een ernstige zware handicap zou later blijken. In 1981 werd onze dochter Fenneke geboren, gelukkig helemaal gezond.

Beiden zijn uiteraard intussen het huis uit ( 44 en 41 jaar) Jelmer woont in Veenendaal en Fenneke getrouwd en 2 kinderen woont in Gorinchem. 

Goudriaan is een geweldig dorp waar ons vooral opviel dat men respect had voor anders denkenden, zolang jij dat respect ook maar toonde en daar ook goed mee omgaat.. Nu zijn we intussen al 10 jaar gepensioneerd en blijft Goudriaan heerlijk om te wonen.

Hoe wij onze dag vullen en bijvoorbeeld met name deze vrijdag???

We staan meestal tussen 8 uur en 8.30 uur op dus ook deze dag… Lekker een espresso en rustig tijd nemend voor alles, krantje lezen en mobieltje en computer controleren op eventuele berichtjes.

Douchen,  oefeningen,  aankleden,  ik neem overal de tijd voor. Ik heb afgezworen om nog ooit verder haast te hebben, hetgeen prima bevalt. “oortjes in,  ja aan beiden oren heb ik ze nodig en we zijn klaar voor “de strijd”. En die strijd ( zo ervaar ik het niet hoor) begint  met een kopje koffie, ja meestal loopt  het dan al tegen half elf.

Gingen we vroeger op vrijdag boodschappen doen in het Piazzacentrum, dat is vanwege de corona nu donderdag geworden, iets rustiger.

Het wordt weer warm vandaag en eigenlijk is dan alleen de ochtend en het einde van de dag de momenten dat je activiteiten kan ontplooien. Dus even in de tuin, wat kleine werkjes en wat foto’s nemen van de tuin. Fotograferen doe ik graag .

Afgelopen jaren veel bezig met fotograferen van moderne architectuur . ( en daarna het maken van prachtige fotoboeken waar ik wel een half jaar zoet mee ben)  Helaas door corona even niet aan de orde. De natuur fotograferen dus weer even op plaats 1.  Maar ik kan niet wachten om er weer op uit te trekken wat betreft de architectuur. Strijken stel ik maar uit, te warm.

Het wordt een dag van luieren onder de treurberk in de tuin. Nou ja luieren, daar heb ik altijd moeite mee.

Ik ben graag bezig en kan best lekker lezen maar dan moet mijn kop er wel naar staan. En dat lukt op dit moment niet, maar ik heb wel weer goed geleerd om te niksen deze tijd van corona. Jeppe kan rustig een groot gedeelte van de dag lezen. Verder fietsen we wel veel. In de vakanties  fietsen we langs de Loire in Frankrijk. Nu zoeken we zo nu en dan de Loire op in Nederland.

Ik vind het te warm om iets te doen of te ondernemen. En vanavond fietsen wordt het ook niet, teveel wind. ( wij fietsen nog met eigen spierkracht)

Maar eens een koppie koffie maken. Toch de hele middag onder de berk door gebracht, weinig verheffend. Om 17.00 uur borreltje drinken en om 18.15 een salade gegeten.

Als het dan eindelijk ietsje afkoelt de snoeischaar maar even ter hand genomen om nog wat te doen in de tuin. Als het dan bijna 20.00 is, is het tijd voor het journaal. Daarna lui naar B&B kijken, ondanks dat het een herhaling was en daarna Flikken Rotterdam. Aansluitend OP1 en om een uur of 23.00 uur ga ik naar bed. We gaan een warme zwoele nacht tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *