Vrijdag 27 november

Vandaag is een dag om terug te blikken en weer vooruit te kijken.

Mijn naam is Marijke van Hoorne, ik woon aan het Oosteind en mag vandaag in het Dagboek van Goudriaan schrijven. Vandaag is voor mij een dag om terug te blikken, maar ook weer vooruit te kijken.

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Streefkerk. Ondanks dat er bij ons op de boerderij altijd wel wat was te doen, droomde ik toch van een echte vakantiebaan. En die vond ik in 1976 bij Drukkerij de Groot in Goudriaan. Samen met vriendin Anita verdienden we onze eerste centen aan de Zuidzijde 96, achter in de boerderij (destijds een “dependance” van De Groot).

De fraaie boerderij aan de Zuidzijde 96 staat er niet meer. op deze plaats staat nu een woonhuis met een kantoorpand.

In 1984 verlaat ik het ouderlijk huis om te trouwen en te gaan wonen in jawel Goudriaan.

We vinden onze stek aan de van Assendelftstraat 2 (toen ook wel de jambuurt genoemd) en hebben het reuze naar ons zin. Ons bedrijf Hokra is dan nog gevestigd in Papendrecht, maar groeit al snel uit haar jasje. Ons oog valt, toeval bestaat niet, op een pand in aanbouw, aan de Zuidzijde 96. Als meisje van 15 jaar heb ik destijds tijdens het vergaren waarschijnlijk niet gedacht dat ik ruim 15 later terug zou komen om daar zelf te gaan wonen en werken.

Inmiddels woon ik alweer 28 jaar aan de Zuidzijde waar de laatste jaren veel is gebeurd. Zo wordt Hokra overgenomen door o.a. mijn zwager en verhuist het bedrijf naar Noordeloos. (Nog steeds heet het pand in de volksmond: bij Hokra.)

Daarna wordt het kantoorpand door ons omgebouwd tot een prachtige kantoor/vergaderlocatie: DERUIMTE om in 2016 verkocht te worden.

Tot zover de korte geschiedenis. En nu vooruitkijken, want sinds kort zijn Robert (mijn echtgenoot en partner in crime) en ik weer (mede)eigenaar van DERUIMTE. Een hele uitdaging. Maar ook in Corona tijd is er nog behoefte aan kantoorruimtes, voldoende ruimte om op afstand te vergaderen, kick offs te organiseren, elkaar te ontmoeten of live stream video’s op te nemen.

We hebben vandaag dan ook de nieuwe borden geplaatst en hopen dat er weer veel mensen de weg naar de Zuidzijde 96 weten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *