Vrijdag 29 mei

Laat ik mezelf eerst eens even voorstellen. Mijn naam is Femke den Besten, 22 jaar oud en geboren en getogen in de Van Gentstraat. Ik heb het hier al 22 jaar lang erg naar mijn zin en geniet van het actieve dorpsleven. Ik ben afgestuurd als juf en studeer nu aan de Universiteit van Utrecht, waar ik de (pre-)master onderwijswetenschappen volg.

De wekker gaat vandaag om 6.30 uur. Ik ben niet zo’n ochtendmens, dus weet mezelf, met enige spierpijn van de sportsessie van de vorige dag, om 6.40 uur uit bed te krijgen. Sportsessies en hardlopen worden inmiddels een soort routine, hoewel ik veel liever op het volleybalveld sta, maar dat is in de huidige tijd helaas even niet mogelijk.

Om 07.10 uur zit ik op de fiets richting Hoornaar. Vandaag sta ik voor een halve groep 7. Na nog wat laatste voorbereidingen, stromen de kinderen binnen en om 8.30 uur starten we de dag. Door ziekte heb ik vandaag maar negen kinderen in de klas. Erg gezellig met zo’n kleine groep, maar het blijft toch gek om niet compleet te zijn.

De dag gaat snel voorbij. De leerlingen werken hard, we genieten van het mooie weer in de pauze en hebben tijd over om de dag af te sluiten met een spelletje. Om 14.00 uur gaan de kinderen naar huis, al blijven er nog een paar meiden hangen om gezellig te kletsen. Als iedereen weg is, ontsmet ik de gebruikte materialen, stuur ik een aantal mailtjes, doe ik wat administratie en overleg ik nog met een aantal collega’s.

Rond 16.00 uur stap ik weer op de fiets richting Goudriaan. Eenmaal thuis klets ik even bij met mijn moeder in de zon. Om 17.30 uur is het tijd voor een bezoekje aan de kapper. Het was wel weer tijd om een stuk van m’n lange haren af te halen. Altijd gezellig om geknipt te worden door de (bijna) buurvrouw. Daarna genieten we van een heerlijk bord pasta in de tuin.

Aan het begin van de avond is het tijd om te studeren. Er komt binnenkort een tentamen aan en de literatuur moet nog even goed bestudeerd worden. De avond wordt afgesloten met een kleine, maar erg gezellige borrel in de tuin, omdat mijn broer pas jarig was. Het is inmiddels al de volgende dag, als ik mijn bed op zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *