Vrijdag 30 oktober

Vandaag mogen wij iets schrijven in het dagboek. Wij zijn Arie en Marrie Koorevaar en wonen vanaf maart 1980 in Goudriaan op de Noordzijde. Hiervoor hebben wij bijna 4 jaar op de Peulwijksekade in Groot Ammers gewoond.

Wij zijn allebei geboren en opgegroeid in het Achterland,  Groot Ammers. En woonden in onze kindertijd als buurjongen en buurmeisje al naast elkaar. We trouwden in 1976 en doordat we in de jaren daarna een boerderij zochten waar we ons werk en onze passie kwijt konden zijn we in Goudriaan komen wonen op een melkveebedrijf.

We hebben eerst  10 jaar een maatschap gehad met Jan de Vos. Daarna zijn we zelfstandig verder gegaan. Met heel veel plezier.  In Groot-Ammers zijn onze oudste dochter Jolanda en zoon Jan Arie geboren. Later zijn in Goudriaan Armanda (is vandaag jarig) en Carola bij gekomen.

Voor we hier in Goudriaan kwamen wonen is het woonhuis verbouwd naar onze wensen. Wij wonen en werken met heel veel plezier in Goudriaan. En voelen ons ondertussen wel echte Goudrianers.

De kinderen hebben ons altijd geholpen op de boerderij als het nodig was. We vonden het altijd heel fijn om een familiebedrijf te hebben waar privé en bedrijf samen gaan. Onze 4 kinderen zijn inmiddels alle 4 getrouwd. We hebben 7 kleinkinderen.

Het bedrijf waar we in mei 1979 mee gestart zijn, is in 2008, 200 meter de polder in verplaatst. Inmiddels hebben Jan Arie en zijn vrouw Janneke het bedrijf overgenomen en werken wij nog mee.

Nu iets over vandaag:

Arie ging `s morgens naar de stal om samen met Jan Arie de koeien en kalfjes  te verzorgen. Om half 9 kwam hij binnen om te ontbijten en daarna koffie te drinken.

Daarna zijn we, als enige gast, bij Armanda langs geweest voor haar verjaardag.

Het was vandaag oppasdag dus we waren om twaalf uur weer thuis om gezellig te eten met de kleinkinderen Matthias, Yfke en Melle. De kinderen van Janneke en Jan Arie.

De twee oudste kleinkinderen gingen vanmiddag weer naar school en de jongste speelde bij een vriendje en kwam om half 3 weer terug. Met hem heb ik nog gezellig spelletjes gedaan. Allereerst Halli Galli (wat ik echt niet meer kan winnen van hem), Bluf en als laatste Triominos. Om half vier kwam zijn zus uit school en speelde hij met haar verder.

Arie deed `s middags weer verschillende klusjes op de boerderij. Om 6 uur aten we en daarna heb ik alles weer opgeruimd en de vaatwasser gevuld.

Als laatste nog een poosje met Max, onze labrador, naar buiten geweest  en de poezen gevoerd. De avond vulden we met lezen en tv kijken. 

Hartelijke groeten,

Marrie en Arie Koorevaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *