Vrijdag 4 december

Hallo Goudrianers,

Mij is door Marieke gevraagd een stukje voor het Dagboek van Goudriaan te schrijven over o.a. de gebeurtenissen van deze dag. Ikzelf had wel van het bestaan van dit dagboek gehoord via mijn vrouw maar het nog niet bekeken/gelezen, totdat Marieke bij ons langskwam op een zonnige zaterdagochtend terwijl ik druk in de tuin(wildernis) bezig was.

Ik zal ons eerst even voorstellen. Wij zijn de familie Bierhuizen bestaande uit Wilco & Jolanda en hebben vier kinderen. Nathalie, Jesper en Luc hebben het ouderlijk huis al verlaten en wonen in Pijnacker en Hooge Zwaluwe. Levi, onze jongste zoon, studeert aan de Hogeschool Utrecht en woont nog wel bij ons op de Noordzijde.  

In februari 2020 zijn we vanuit Bleiswijk verhuisd waar we de hectiek en drukte van de hoge dichtbevolktheid achter ons hebben gelaten om eind maart 2020 onze intrek te hebben genomen in het mooie Goudriaan met zijn rust en openheid.

Jolanda komt nog geregeld in Bleiswijk vanwege haar werk als medewerkster in de productie van een lokale bakkerij en maakt, zeker nu, langere dagen door de langere reis-afstand.

Ikzelf ben werkzaam bij LEK/HABO te Bodegraven als teamleider/projectleider Koeltechniek en heb  daardoor altijd al wel te maken met langere reisafstanden.

Vandaag was min of meer een “thuiswerk” dag wat als voordeel met zich meebrengt niet al te vroeg (7:30 uur) op te hoeven staan. Met een bakkie koffie de laptop opgestart en eerst maar een hoeveelheid e-mails afgehandeld. Daarna vertrokken richting Zeewolde om een projectbezoek af te leggen bij de nieuwbouw van een productiebedrijf van bakkerij-grondstoffen waar LEK/HABO de koel- & klimaatinstallatie levert voor het productie- en opslaggedeelte. Na projectoverleg met de monteurs, project moet voor de Kerst in bedrijf zijn, weer huiswaarts gegaan.

Vandaag maar een “vroegertje” van gemaakt en om 16:30 uur de laptop uitgezet, is ook wel eens lekker zo aan het eind van een drukke werkweek. Bij thuiskomst een heerlijk rood wijntje genomen om het weekend in te luiden en pas om 18:30 uur het avondeten gegeten omdat onze zoon laat terug was van, één van de tegenwoordig spaarzame fysiek op school aanwezig zijnde, schooldag.

Na het eten nog even een (kort) rondje om de Goudriaan met onze hond Nova gedaan om vervolgens de rest van de avond lekker te relaxen en te genieten van het komende weekend in Goudriaan.

Fijn weekend allemaal.

Wilco Bierhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *