Vrijdag 6 november

 

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Dennis Keijzer. 49 jaar jong en woonachtig in Nieuwpoort.

Vanaf mijn 1ste jaar zijn wij komen wonen in Goudriaan. Naast de timmerfabriek in de voormalige bakkerij van bakker Boele. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met de brandweer omdat mijn vader hier lid van was. We gingen mee met oefeningen en speelde hierbij een hoofdrol als slachtoffer,  kijken bij wedstrijd, achter de brandweerauto aanfietsen ingeval van een uitruk en in de zomer de watergevechten tegen de brandweergasten om bij hun de slangen af te pakken en dan ook nat te spuiten. Ergens in deze periode is ook het brandweervirus bij mij toegeslagen.

 

Het brandweervirus is iets heel speciaals, het gevoel hebben/krijgen dat je wilt klaarstaan voor de gemeenschap van Goudriaan en omliggende dorpen en gemeenten, de adrenaline wanneer de pieper gaat en je met spoed naar de kazerne gaat om hier je taak te vervullen van het redden van mens en dier, de veelzijdigheid van je taak als brandweerman of vrouw en niet al te min de samenhorigheid van de brandweermensen onderling.

In de beginperiode van de brandweer heb ik veel cursussen gedaan van brandwacht tot bevelvoerder. Om dit te bereiken heb ik hier heel wat jaren en tijd in gestoken. Hierbij heb ik het genoegen gehad om een bevelvoerderstraining te mogen volgen in Zweden, hier hebben we heel veel geleerd en maak ik tot op heden hier nog steeds gebruik van.

De training over een flash-over of backdraft heeft toen veel indruk achter gelaten en doet dat nog steeds, de hitte die er in een fractie van een seconde bij vrij komt is onvoorstelbaar.

 

Dit met alle andere leer/oefenmomenten en uitrukken heeft mij gemaakt tot de brandweerman die ik nu ben.

De uitrukken zijn heel divers van een boom over de weg, het redden van dieren tot een hulpverlening inzet of een brand(je).

 

De combinatie van mijn werk bij timmerfabriek Gebroeders Bos waar ik al ruim 33jaar werk als all-round manusje van als met de brandweer van Goudriaan met nog meer collega’s van de brandweer proberen wij de veiligheid van Goudriaan en omstreken te garanderen.

 

Echter heeft de club van brandweer Goudriaan ook te maken met uitdunning en vergrijzing, daarom zijn wij dringend opzoek naar verjonging en vernieuwing van collega’s. Heb jij ook de ambitie om 24/7 klaar te staan voor de gemeenschap van Goudriaan en zin om collega te worden bij de brandweer van Goudriaan, spreek een keer af en kom langs om te kijken of dit bij jou past.  

Dennis Keijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *