Vrijdag 7 augustus; toerisme 6

Trouwen in gastvrij Goudriaan

Eindelijk is het zover. Wij gaan trouwen in Goudriaan! Met een gezonde dosis spanning en enthousiasme werden wij vanmorgen in Dordrecht wakker. Deze dag is het begin van een episch trouwweekend, waar wij al weken naartoe leven.

Met een vol beladen auto en aanhanger rijden wij naar Goudriaan. Over alles is nagedacht om er een onvergetelijke ervaring van te maken. We ontvangen onze gasten om 18:00u, dus er is nog voldoende tijd om de laatste voorbereidingen te treffen.

Onderweg krijgen we een telefoontje van de partyverhuur, dat de witte ceremonie stoeltjes en de grote stertent voor het festival terrein ‘nog’ niet geleverd kunnen worden. We zullen dus moeten afwachten hoe dit zal aflopen. We leggen het naast ons neer, of beter gezegd, we brengen het bij de Heer. Want wij weten dat Hij alles in de hand heeft. Het is tenslotte ook ‘Zijn’ feestje.

We draaien het boerenerf op van De Verwondering en onze gastvrouw komt ons met een glimlach tegemoet. Ook voor Jan en Hermineke Vonk is dit een speciaal weekend. Het voelt als thuiskomen en we zijn dankbaar voor onze ‘plus plus’ status, om in de woorden van Jan te blijven.

Hij is aan het werk in de stal. Deze staat vol met koeien, aangezien het vandaag echt te warm is (35℃) om in de wei te grazen. Een enorme ventilator zorgt voor wat verkoeling. Wat een gevaarte! Echt gaaf om te zien hoe Jan met passie en liefde voor zijn koeien zorgt. Dit straalt door in de hele boerderij. Het is een plek waar rust en vrede heerst. Een bijzonder mooi gevoel wat wij graag met onze ‘stadse’ families willen delen.

Zo ook in Bethlehem, het gastenverblijf en ons onderkomen voor het gehele weekend. De schoonmaak crew is net vertrokken en de vloer glimt nog van het dweilen. Er is al zoveel sfeer dat er slechts kleine versieringen nodig zijn om het helemaal feestelijk te maken.

De kamers aan de achterkant van de accommodatie kijken uit over de groene velden en het festival terreintje waar ons trouwfeest zal  plaats vinden. Wat meteen opvalt is het uitgestrekte zicht over het landschap zonder horizon vervuiling. Geen hoge gebouwen, windmolens of hoogspanningsmasten. Een verademing en puur genieten.

Het festivalterrein begint al aardig vorm te krijgen. De eigen meegebrachte partytenten, hooibalen voor rond het kampvuur, het zwembadje en het springkussen voor de kids staan. We zien ook de eerste caravans het terreintje oprijden. Maar de stoeltjes en de stertent zijn nog steeds niet geleverd en we beseffen dat we moeten gaan schakelen om een alternatief te vinden. Paniek! Zou je zeggen.. Robert Kooijman van Lekker Partycatering uit Goudriaan is als onze cateraar van het gehele weekend al wél van de partij en ontpopt zich meteen als reddende engel. Ik heb nog wel een grote, witte tent en die 22 stoeltjes gaat ook nog wel lukken en ze zijn nog wit ook. Wat een baas!

Nu kunnen we met een gerust hart een frisse douche nemen en onze gasten gaan ontvangen. De dresscode is ‘Boer Chique’ en dit is in alle details terug te zien. Voor de ingang ligt een rode loper met een klomp op iedere hoek en wij hebben zelf ook onze passende outfits aangetrokken. Het trouwweekend kan nu officieel beginnen!

Josh & Yvonne Steeds – van Bruggen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *