Vrijdag 8 mei

Hallo allemaal, mijn naam is Chantal Vonk (38 jaar) getrouwd met Klaas Vonk (38 jaar), wij en onze dieren hond (Sam), paard (Floris) en pony (Tessy) wonen nu bijna een jaar aan de Zuidzijde.

Om 5.15 uur gaat bij ons de wekker voor Klaas, hij doet 2 x snoozen en om 5.30 uur is het echt tijd voor hem om er uit te gaan. Zo rond 5.50 uur vertrekt hij naar Molenaarsgraaf waar zijn bedrijf ETB van Houwelingen BV is gevestigd.

Mijn wekker staat deze dag gepland om 6.30 uur. Eerst ga ik naar de kelder om de wasmachine aan te zetten. Als ik weer boven kom staat Sam al klaar om me te begroeten en is klaar om naar buiten te gaan.

Zo rond 7.00 uur ga ik eerst de paarden hooi geven en daarna is het tijd om Sam uit te laten. Bij terugkomst is het tijd om zelf te eten en dan krijgt Sam brokken. Na het ontbijt ruim ik de vaatwasser uit.

Nadat de laatste was in de wasmachine is gegaan is het tijd om naar de paarden te gaan. Rond 8.15 uur krijgen de paarden brok, ondertussen vul ik vast de hooinetten voor de avond. Als de paarden de brok op hebben kunnen ze naar buiten (de paarden kunnen nog niet op de wei daarom lopen ze in de paddock. Daarna is het tijd om te mesten. Dat is een dagelijkse klus.

Als ik met de paarden klaar ben ga ik verder met huishoudelijke klusjes, administratie en rond 11.00 uur Sam weer uitlaten.

Om 12.00 uur ga ik naar de paarden. Ik heb namelijk les met mijn Friese paard Floris. Ik ga eerst poetsen en als dat gebeurd is ga ik opzadelen en dan zijn we startklaar voor de les.

Na de les Floris weer afzadelen en alles opruimen.

Aan het eind van de middag ga ik Sam nogmaals uitlaten en bij terugkomst is het tijd om de dieren te voeren. Als dat gedaan is kan ik ook aan het avondeten beginnen.

Om 18.30 uur is Klaas weer thuis. Eerst eten en dan is het tijd voor actie met Sam. Overdag is het een rustige huishond maar als Klaas ‘s avonds thuis is veranderd hij in een werkhond en kan hij niet wachten om naar de Slingelandse plassen te gaan om te zwemmen en dummy’s te apporteren.

Om 20.30 uur is het tijd voor koffie op de bank en kunnen we even tv kijken. Om 21.30 uur is het tijd om de paarden op stal te zetten. Als alle werkzaamheden gedaan zijn is het voor mij ook tijd om naar bed te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *