Woensdag 1 januari 2020

Allereerst wil ik graag iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toewensen !!

Er is aan mij gevraagd om 01-01-2020 voor mijn rekening te nemen…

Voor de mensen die mij niet kennen: Mijn naam is Chantal, samen met mijn 2 katten woon ik sinds 4,5 jaar in Goudriaan. Ik ben 37 jaar en sinds afgelopen jaar ben ik zzp-er in de beveiliging.

Ik begin mijn verhaal op 31-12-2020:

Om 23:00 uur kwam ik aan bij mijn vriend in Gouda. Na 27 uur werken in 2 dagen, met meer dan 8 uur reistijd, was ik best een beetje moe, hahaha. Mijn vriend was ook al zo’n 28 uur wakker, dus ook hij was niet helemaal “fris” meer.

We hebben lekker wat toastjes op tafel gezet en alvast een fles bubbels open getrokken, want ja, anders krijgen we hem nooit leeg voordat we gaan slapen. Om 00:00 uur hebben we getoast op een succesvol, gezond en liefdevol jaar.

Een jaar waarin we groots zullen dromen, maar waarin we niet vergeten te genieten van de kleine dingen. Daarna zijn we de tuin in gegaan met de pup van 7,5 maand oud. Wat waren we trots op Dex, hij vond het in eerste instantie best spannend, maar na een koekje wilde hij best komen spelen. Ik verbaasde me een beetje over het vuurwerk hier. Wat een herrie, het leek wel oorlog… Maar er was ook wel heel erg mooi vuurwerk bij…

Om 01:30 uur hebben we het opgegeven en zijn we lekker gaan slapen. Ik was zooo moe, dat ik geen vuurwerk meer gehoord heb.

Rond 07:30 uur zijn we weer op gestaan, want de plicht roept alweer… Om 09:30 uur aanvang dienst bij de Nieuwjaars duik in Scheveningen. Samen met mijn vriend, stond ik bij één van de toegangen naar het strand. Op sommige plekken waar ik werk, kan het best heel spannend zijn, maar uiteindelijk was het hier heel gezellig en gemoedelijk. We hebben 1 persoon toegang moeten weigeren, omdat hij echt te dronken was om veilig het water in te gaan. De diversiteit aan mensen, was wel heel bijzonder. Ik heb mensen gezien in badjas, in gewone kleding, maar ook mensen die heel bijzonder uitgedost waren. Verkleed als dieren, mensen met gevederde vleugels etc. etc. Om 12:00 uur renden zo’n 10.000 mensen het ijskoude water in. Voor de hoeveelheid mensen is er echt heel erg weinig gebeurd.

Aan het eind van onze dienst hebben we een groepsfoto gemaakt, waarna we een hapje en een drankje konden gaan doen en een goodiebag kregen. Hierna zijn we naar huis gegaan en samen op de bank, als een blok in slaap gevallen. Na zo’n 2 uur werden we weer wakker. hebben we even een broodje gegeten, de honden uitgelaten en daarna ben ik mijn administratie gaan doen en is hij naar bed gegaan, want zijn volgende dienst begon om 00:30 uur.

 Ik hoefde “pas” om 07:30 weer te beginnen. Om 21:30 uur heb ik het opgegeven en ben ik naar bed gegaan…

Ik hoop in de loop van het jaar nog een dag in het dagboek te kunnen vullen, maar dan een iets enerverender dag ?

Wel ben ik erg benieuwd naar alle andere verhalen!!

Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *