Woensdag 11 november

Het is half 10 als er aangebeld wordt: Geurt Mouthaan en oud-dorpsgenoot Edith, die stage loopt bij Het Kontakt, staan voor de deur. Zoals afgesproken komen ze langs om een foto te maken voor het artikel dat volgende week in de krant komt. Het interview was eerder deze week. Een telefonisch interview uiteraard. Tja, corona…

Het artikel over de kaartenactie is aangevraagd door de gemeente Molenlanden. Van mij hoeft het niet zo nodig in de krant, want de mensen in Goudriaan weten het al en ik wil alle andere mensen natuurlijk niet jaloers maken. Maar als de gemeente het zo belangrijk vindt, dan doe ik wel mee. De gemeente heeft tenslotte voor de actie betaald en wie weet brengt het artikel andere mensen op goede ideeën.

Geurt heeft een leuk artikel geschreven voor in Het Kontakt. Bij deze nog een paar aanvullingen, voor de Goudrianers 😊

Het idee voor de kaartenactie is ontstaan vanuit het Dagboek van Goudriaan. Het is natuurlijk heel leuk dat we elkaar een beetje kunnen leren kennen via het Dagboek, maar het is toch anders dan elkaar ontmoeten. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om allerlei activiteiten te organiseren en wil ik mensen ook niet aanmoedigen om massaal bij elkaar een bakkie of prakkie te doen (zoals in februari). Maar een kaartje sturen kan gelukkig wel! Ik ben zelf groot fan van kaarten en cadeautjes, dus ik kan me er wat bij voorstellen dat anderen het ook leuk zouden vinden.

De gemeente vond het een leuk idee om huis-aan-huis een setje kaarten te verspreiden. Zonder problemen kreeg ik het geld dat nodig was om de kaarten te drukken. Toen kon ik op zoek naar mensen die een bijdrage zouden willen leveren voor de voorkant van de kaarten. Dit was bijna net zo snel geregeld als het geld bij de gemeente. Iedereen was enthousiast om mee te doen! (Mocht jij toevallig ook kunstzinnig bezig zijn en ik heb je niet gevraagd: sorry, er wonen gewoon te veel creatieve mensen in het dorp!)

Nog zo’n creatieveling is mijn broer Gerjan. Altijd handig een vormgever in de familie. Hij heeft van de kaarten ware kunstwerkjes gemaakt! Daarna heeft De Groot drukkerij de kaarten gedrukt. Van de kaarten zijn setjes gemaakt en er is een mooi strikje omheen gedaan. Dit heeft een groepje 50+ers (of zoiets 😉) onder leiding van Joop als thuiswerk gedaan. Daarna zijn ze rondgebracht, door mijzelf en Aafje.

Intussen heb ik vele positieve reacties gekregen op de kaartenactie en heb ik ook al verschillende mensen gehoord die de kaarten hebben verstuurd. Mocht je de kaarten nog niet verstuurd hebben, dan wil ik je bij deze geruststellen: je bent niet de enige, ik moet ze ook nog versturen. Ik merk dat ik het lastig vind om te kiezen aan wie ik een kaart zal sturen. Er zijn zoveel mooie mensen in Goudriaan die blij worden van een kaartje. Gelukkig heb ik nog ruim 1000 kaarten op voorraad, dus ik kan nog even vooruit. Maar mochten jullie nog kaarten kunnen gebruiken, kom ze vooral halen. Ik heb er nog genoeg!

Ik vond het erg leuk om te zien hoe het dorp samen heeft gewerkt om deze actie mogelijk te maken. Een klein dorp met veel talent. Een top dorp!

Groet! Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *