Woensdag 12 februari

Een vrije dag voor mij. Zo’n dag om te genieten, om te doen wat ik graag doe.

Na de eerste koffie heb ik een brood gebakken. Diep bruin met groene linzen er in. De keuken in ons huis is mijn lievelingsplek. Vandaag brengt het brood mij terug naar mijn kindertijd in Turkije. De geur en smaak van het brood herinnert mij aan mijn moeder in de keuken, mijn te vroeg overleden vader, die zo van vers brood kon genieten. Zachte en intieme herinneringen vol liefde. Eenvoudig en kostbaar.

Rond de middag samen met mijn man gaan zwemmen. Een uurtje baantjes trekken in het Caribabad. We doen het graag en regelmatig. Boodschappen, WhatsApp berichtjes en telefoontjes  gedaan voor mijn verjaardag morgen.

Geen grote dingen, niets waar de wereld verbaasd van zal staan. Gewoon de kleine dingen van alledag. Wel altijd in stille dankbaarheid omdat de liefde, gezondheid en vrede van vandaag nooit vanzelfsprekend zijn.

Aan het einde van de dag nog gaan volleyballen in de Multistee. Uitgelaten en vrolijk. De vaste woensdagavond met ons inmiddels vertrouwde clubje mensen.

15 jaar geleden ben ik vanuit Turkije naar Nederland gekomen. De taal geleerd, een opleiding tot buschauffeur gedaan. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Sinds iets meer dan een jaar ben ik thuis gekomen. Mijn thuis in Goudriaan.

Hartelijke groet ?

Belma Tekinalp, Noordzijde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *