Woensdag 14 oktober

Hallo allemaal,

Mijn naam is Piet Rozendaal en ik woon op de Postkade aan de boezem in Goudriaan.

Vanaf begin dit jaar ben ik weduwnaar van Thea Rozendaal-den Haan.

Na 4,5 jaar gevochten te hebben is zij begin februari overleden. Wij hebben twee kinderen: Edwin, Renate en schoonzoon Harry van Barneveld. Beide kinderen wonen ook in Goudriaan.

De dag begint meestal rond 07:00 uur: Opstaan, eten en op het gemak de krant doorlezen. Een half uur later komt Amber. Amber is de hond van Edwin, als Edwin overdag werkt pas ik op de hond. Na het ontbijt start ik de dag met wat huishoudelijke klusjes, vaatwasser leeghalen, stofzuigeren enz.  Daarna spring ik nog even onder de douche om vervolgens met de fiets een boodschap te doen voor het avondeten bij Albert Heijn in Giessenburg.

Daarna snel weer terug gefietst (elektrische!) want een van de vriendenclub (de “eetclub”) komt koffie drinken, daar maak ik graag tijd voor vrij nu ik zelf een half jaar met pensioen ben.

Tijdens het koffie drinken zien we Bas van t’ Hoog voorbij  fietsen in het land,  90 jaar en nog behoorlijk fit! Bas gaf mij een tijdje terug het advies “Piet, ga niet stil zitten want als je niets doe dan leef je korter”.  Het is heel fijn mensen om je heen te hebben waar je het goed mee kan vinden,  mensen waarbij je een goed gevoel hebt.

Rond de middag komt Edwin een boterham mee eten en maak ik een opening in het plafond om een CV ketel buis te vervangen. Het is mooi weer dus ik fiets ‘s middags nog even een rondje door de polder. Mijn hobby’s zijn fietsen & tuinieren.

Vanavond staat er boerenkool met worst op het menu, nadat Thea ziek was geworden eten de kinderen ‘s avonds regelmatig mee, Na het eten gaat iedereen zijn eigen gang weer.

‘s Avonds nog even het nieuws kijken met een kop koffie of een boekje lezen.

Groeten,

Piet Rozendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *