Woensdag 15 juli

Mijn naam is Wim Fieggen en ik ben ruim 2 jaar geleden in Goudriaan komen samen met mijn vrouw Tineke, zoon Piko, schoondochter Amy en vrij snel daarna ook kleindochter Elina. Wij wonen aan de Zuidzijde in de boerderij naast de brandweer. Goudriaan voelt aan als thuis.

Ik werk vanuit huis en organiseer congressen en opleidingen in het maatschappelijk vastgoed. Dat doe ik niet alleen. Naast Tineke werken er elders in het land meerdere personen vanuit huis voor ons bedrijf. Er veranderde dus niet veel toen velen vanwege corona thuis moesten werken.

Vandaag ging ik samen met Piko naar ons nieuwe kantoor in De Bilt. Waarom wij toch een kantoor huurden, vertel ik zo. Piko heeft een artistieke aanleg en in onze boerderij hangen verschillende afbeeldingen aan de muur die door hem zijn gemaakt. Nu ging hij met mij mee naar het nieuwe kantoor om te zien hoe hij het nu nog steriele kantoor gezelliger kan maken. Wij spraken in De Bilt af met mijn compagnon.

Wij gaan het kantoor onder andere gebruiken als opleidingsruimte, dus er komen straks best veel verschillende mensen over de vloer. Idee van Piko was om een deel van het kantoor te gebruiken als expositieruimte voor een bevriende schilder. Voor het andere deel maakt hij nu een plan om met eigen afbeeldingen het mooi in te richten. Een plek waar je graag mensen ontvangt.

Waarom toch een kantoor? In de huidige corona tijd moet alles op 1,5 meter. Voor onze opleidingen betekent dat grote ruimtes huren om dat te kunnen organiseren. Dan is een eigen kantoor toch goedkoper. Bovendien kunnen wij de ruimtes in het kantoor ook gebruiken als studio, bijvoorbeeld voor online opleidingen. Een nieuwe markt?

Terug op de boerderij werd de rest van de dag door mij besteed aan de telefoon en met videobellen. Met de ontspanning in de corona maatregelen kunnen wij weer congressen organiseren, zij het wel onder strikte voorwaarden, zoals de 1,5 meter afstand. Verschillende congrescentra hebben maanden de tijd gehad om daar goede oplossingen voor te vinden, nu komt het vooral aan op prijs. Daarom ook nog maar een bevriende bedrijven gebeld of zij wellicht sponsor willen zijn voor onze congressen. Met die congressen komt het wel goed. Tenminste als er niet weer een lockdown komt.

Terugkijkend op de dag van vandaag is de dag wel typerend voor de laatste maanden. Het dagelijks werk staat voor een groot deel in het teken van “corona”. In het vinden van oplossingen hoe alles kan doordraaien. Mensen willen graag contact met anderen. Toen wij in juni weer begonnen met onze opleidingen, had een docent een foto gemaakt van de opleidingsruimte en op social media gezet met als commentaar “Wij zijn weer begonnen”. Hij kreeg meer dan 6000 likes.

Contact is belangrijk. Daarom ben ik blij dat wij tijdens de lockdown samen met onze zoon en zijn gezin op de boerderij waren. Zo konden wij in ieder geval één kleinkind regelmatig zien. Inmiddels zijn ook de andere kleinkinderen weer geweest. Een kleinzoon zei toen ik hem terugbracht naar huis. “Opa, ik wil dat corona voorbij is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *