Woensdag 16 september

Woensdag 16 september 2020

Bob de Vries (geboren en getogen in Goudriaan)

werkt na pensionering nog 1 dag per week als productontwikkelaar in Spijk

Getrouwd met Marja en wonend aan het Brederodeplein

Om 7.00 uur gaat de wekker en stap ik onder de douche. Als bestuurslid van de Historische Vereniging Binnenwaard heb ik vanmorgen om 8.00 uur een afspraak in museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf. Het ventilatiesysteem is defect. Om 7.15 uur komt er een appje dat de monteur pas volgende week komt. Nu ik toch vroeg uit de veren ben, besluit ik om een andere klus te beginnen.

De kabels van de videotafel in de kerk wil ik nog wat netter afmonteren. Eerst de groene kliko aan de weg. Dan nog even het scootmobieltje van Marja uitproberen. Tot gisteravond laat ben ik bezig geweest om de massieve banden te wisselen voor luchtbanden. Wat een verschil. Marja zal wel trots op me zijn. In de kerk knip ik eerst alle kabels los. Dan gaat mijn telefoon. “Waar blijf je, de monteur zit hier al aan de koffie” klinkt het vanuit het museum. Vlug de kerk afsluiten en dan snel naar Bleskensgraaf. Ik ben nog net op tijd voor de koffie.

De monteur denkt dat zijn baas in de war is. Ook blijkt het meer werk te zijn dan voorzien. Nadat ik thuis ben gaan lunchen, ontdekken we dat er al 15 jaar lang een klep fout aangesloten zit. We ontdekken nog meer. Kogeltjes van een windbuks in de toevoer. Als de luchtverversing weer werkt zet ik nog een verse bak koffie en laat ik de monteur onze kuiperij zien. Met een druk op de knop komen alle machines in de historische werkplaats langzaam in beweging. De man is onder de indruk hoe dit allemaal door een paar vrijwilligers is herbouwd.

Om 16.00 uur ben ik weer terug in de kerk. Om geen ruzie te krijgen met de dames die donderdags de kerk schoonmaken, zal ik nu vast het zaag- en boorwerk afmaken. Om 17.30 uur ga ik naar huis. Onze kleindochter komt eten en omdat het vandaag woensdag is, mag de rijdende frietkraam ons diner leveren. Na het eten nog even met Isa naar de speeltuin. Voor het journaal nog even de plank voor het regiemeubel af gaan zagen. Na de koffie en het nieuws ga ik iets voor mezelf doen. Al meer dan 40 jaar bezit ik een gele Engelse auto, die meestal stuk is. Omdat bepaalde onderdelen niet meer te koop zijn, moet je deze zelf maken. Vanavond is het ventilatierooster van de kachel aan de beurt. Morgen ga ik in de loop van de dag wel weer verder in de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *