Woensdag 19 augustus

Hierbij het verhaal van Domein Oosteind

Mijn naam is Bas Kon, getrouwd met Corla de Baat, Ik ben hier in 1999 komen wonen in het huis van mijn schoonouders. In 2003 ben ik begonnen met een wijngaard, ik was werkzaam in de betonindustrie als kwaliteitsmanager en verbouwde de druiven naast mijn werk, maar nu ben ik fulltime “wijnboer”. Wijngaard Domein Oosteind is gevestigd op de Zuidzijde 85a, daar groeien verschillende rassen zoals de witte Johanniter (Riesling) en Souvignier gris en de rode rassen Cabernet en Pinotin en ook zijn er rosé wijnen. De druiven zijn goed bestand tegen schimmels, zodat geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. Ook worden er in de wijngaard rondleidingen met proeverij gehouden op afspraak. Op de eerste zaterdag van juni en september zijn er open dagen in de wijngaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *