Woensdag 2 september

Hierbij een inkijkje bij de familie Pellikaan

In 2001 zijn we begonnen met de aankoop van onze eerste geitenlammeren.

In 2002 zijn wij gaan melken in een omgebouwde jongveestal, deze staat aan de Noordzijde op het Oosteind. In 2004 hebben we de stap gedaan om een nieuwe melkgeitenstal te bouwen waar de geiten iedere dag heerlijke geitenmelk produceren. Een derde van onze jaarproductie van de geitenmelk wordt rechtstreeks aan een kaasmakerij geleverd om een eigen kaasmerk te maken (Geitenstee). Twee/derde van de melk wordt geleverd aan de melkfabriek ( Milkconnect). Onze geiten lammeren maar 1 keer om ze vervolgens jaren achter elkaar te melken, wat goed lukt met een uitgekiend rantsoen.

De geitenmelkstal

Eind 2017 zijn we met ons gezin naar de Hoogt verhuisd, om daar een lang  gekoesterde wens te vervullen. Het opstarten van een melkschapenbedrijf. In 2018 hebben we de eerste schapenlammeren aangekocht. Nadat we de stal aangepast hebben om de schapen te kunnen huisvesten  en wij een melkstal gemaakt hebben.  Die schapenlammeren hebben in het voorjaar van 2019 voor het eerst afgelammerd. En toen begon ook het historische moment: het melken van de schapen. Onze melk wordt opgehaald door onze coöperatie  MECONE. Die coöperatie bestaat uit 7 biologische melkschapenhouders verdeeld over het hele land . De productie van schapenmelk zit de afgelopen jaren flink in de lift en gelukkig de afzetkant ook.

De schapenstal

De schapen heerlijk buiten in de wei

We genieten van ons werk en hopen op gezegende, gezonde en gelukkige jaren. En dat jullie als inwoners van Goudriaan van het inkijkje genoten hebben.

Hartelijke groet , Leendert en Petra en kinderen Pellikaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *