Woensdag 21 oktober

Door; Jordi & Martine de Hoop

Als kersverse inwoners van Goudriaan vinden wij het leuk om via deze weg kort te vertellen wie wij zijn en wat we doen. Wij zijn begin 2020 in Goudriaan komen wonen en op 5 juni getrouwd, omringd met directe familie en vrienden. Vanwege de corona beperkingen hebben we het feest en de kerkelijke inzegening uitgesteld, dit heeft plaatsgevonden op 11 September. Zodoende wonen we nu ruim een halfjaar op de Zuidzijde, waar we het erg naar ons zin hebben.

Ik ben Martine (24) en sinds kort inwoner van Goudriaan. Ik ben op 5 juni getrouwd met Jordi met onze directe familie en vrienden erbij en op 11 september hebben we dit nog grootser kunnen vieren. Ik kom oorspronkelijk van ‘de overkant’, Gouderak een klein dorpje tegen Gouda aan. Wat de naam betreft was het een kleine overstap van Gouderak naar Goudriaan. Ik werk als Orthopedagoog. Ik behandel kinderen en jongeren die last hebben van bijvoorbeeld angst of depressie. Daarnaast doe ik ook diagnostisch onderzoek naar bijvoorbeeld ADHD of Autisme.

Ik ben Jordi (24) en werk bij Jungheim Boomkwekerijen in Ottoland, het dorp waar ik in 1996 geboren ben.  Jungheim Boomkwekerijen kweekt fruitplanten en bomen voor de retail en tuincentrum markt. De kans is groot dat je bij bouwmarkten en tuincentra planten en bomen tegenkomt van Molenwaardse bodem.  Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg kwam de keuze om het familiebedrijf in te stappen en zodoende ben ik er nu 3 jaar full-time werkzaam, de afgelopen 1,5 jaar als mede-vennoot.  Naast mijn werk heb ik ook veel plezier in; mijn whiskey verzameling, en het drinken ervan; op zondag met Martine een rondje op de Goudriaanse plassen; een biertje drinken met vrienden;  een potje klaverjassen met de gebroeders de Hoop; voetbal; gitaar spelen & op een blauwe maandag zie je mij misschien ook nog weleens een rondje hardlopen.

Jordi’s dag begint op de Zuidzijde doordeweeks om half 7. Na een flinke bak Brinta (dit eet ik al 23 jaar als ontbijt) stap ik in de blauwe Volkswagen Caddy en koers ik aan richting Jungheim. Even later ging ook ik (Martine) de deur uit richting Gouda. Ik begon mijn dag bij een meisje met autisme. Wegens de herfstvakantie hadden we afgesproken een spelletje te doen in plaats van de normale behandeling. Daarna ben ik in mijn auto richting Bergambacht gereden voor mijn laatste afspraak die dag. Ik had namelijk een middagje vrij genomen. Samen met Jordi hebben we een bezoekje gebracht aan de kringloop in Goudriaan. Nou ja, een poging gedaan tot.. Er stond namelijk een heuse rij. We besloten toch weer even rechtsomkeer te maken. Daarna hebben we flink ons best gedaan in Ottoland om een huis klaar te maken voor medewerkers van Jungheim. Na dat harde werken waren we erg toe aan een maaltijd. Onze maag nam de regie en bracht ons zomaar bij de Mac, oeppss. Daarna hebben we de Champions League wedstrijd gekeken Ajax- Liverpool bij een broer van Jordi. Woensdag 21 oktober 2020 is voor Tagliafico waarschijnlijk een dag om liever te vergeten…

Leuk initiatief trouwens dat dagboek, dat hadden we in Ottoland nog niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *