Woensdag 22 januari

Op Wetering komt er meestal rond 07.00 uur beweging in huis. Stan (11 jaar) komt deze keer als eerste uit bed. Hij is altijd gelijk actief dus ik heb zijn huiswerk in het zicht gelegd. En het werkt… “De hoofdstad van Slovenië… Ljubljana. De hoofdstad van Montenegro … Podgorica.” Het is best moeilijk dus hij is hard aan het leren want morgen is de toets al.

Tijn (8 jaar) is ondertussen ook wakker en hoeft, net zoals Stan, niet te ontbijten want er is een voorleesontbijt op de basisschool. Maar met het ontbijt op tafel kunnen ze zich niet inhouden en wordt er toch een beschuitje gegeten. Stan wil meestal al om 08.00 uur naar school terwijl de school om 08.30 uur begint maar door het leren, vergeten we de tijd een beetje en gaat hij ‘laat’ naar school; rond 08.20 uur. Tijn gaat meestal rond deze tijd dus nu fietsen ze gezellig samen. Stan heeft voor deze ene keer een hanenkam proberen te maken van zijn haren want de verjaardag van juf Jolanda en meester Rietveld wordt gevierd en daar hoort een ‘gekke-haren-wedstrijd’ bij… ?

Roland gaat naar z’n werk en de wekker van Iris (13 jaar) gaat; zij hoeft pas om 10.15 uur op school, de Willem de Zwijger in Schoonhoven, te zijn. Dat is twee keer in de week zo, dus dat is wel gezellig. De rest van mijn ochtend bestaat voornamelijk uit het voorbereiden van een trainingsavond, die we morgenavond organiseren voor alle vrijwilligers in onze kerk die activiteiten voor kinderen organiseren. En met drie ‘mannen’ in huis die voetballen en trainen is er altijd voldoende was.

Om 12.15 uur komen Stan en Tijn uit school en eten we met z’n drieën. Tijn gaat buiten spelen met een vriendje en Stan moet om 13.30 uur bij de kapper, kapsalon Papillot, zijn. Ik ga natuurlijk even mee; al is het maar voor de lekkere cappuccino… ?

Vandaag heb ik met Stan een dagje ‘scholen bezoeken’ gepland. Vanmiddag gaan we naar de open dag van ’t Gilde en vanavond naar de open dag van Lyceum Oude Hoven, beiden in Gorinchem. Stan zit in groep 7 maar we vinden het allebei wel leuk om nu alvast te gaan kijken bij andere scholen. Volgende week gaat hij naar de open dag van de Willem de Zwijger in Schoonhoven. Bij ’t Gilde kun je in ieder lokaal wel iets doen of maken dus Stan vermaakt zich prima. Iris is ondertussen ook weer thuis en gaat, zoals iedere week, een uur helpen bij een meidengroep bij ‘de Kroospikkers’. Tijn speelt nog steeds bij een vriendje. Om 17.00 uur mag Tijn naar de kapper dus alweer tijd voor een cappuccino. En morgenochtend weer want dan heb ik zelf een afspraak. Drie keer raden waarom ik de afspraken zo verspreid…

Etenstijd! We eten zuurkool stamppot, wat Roland en ik in ieder geval lekker vinden… ? Daarna gaan Stan en ik naar Lyceum Oude Hoven. Erg leuk om zo samen op stap te zijn en scholen te bekijken. Roland gaat trainen bij VVAC en Iris past een poosje op Tijn terwijl ze haar huiswerk maakt. Als Ajax fans volgen we natuurlijk ook nog de bekerwedstrijd tegen Spakenburg en Ajax wint! Een drukke maar leuke dag zit er weer op.

door Maaike van Wijk (44 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *