Woensdag 25 maart

De ochtend begint weer vroeg. Om kwart over 6 stap ik uit bed en ga mijn brood smeren voor vandaag. De meeste mensen zitten en werken thuis. Aangezien we middenin de Corona crisis zitten, wordt mij zeer aangeraden om met de auto naar het werk te gaan. Normaal pak ik altijd de snelle fiets en de trein. Eerder deze week heb ik de auto aangeboden gekregen van Maartje en Anne om tijdelijk te gebruiken en bij ons huis neer te zetten. Ik rijd naar Rotterdam, naar het Erasmus MC ziekenhuis waar ik werk.

Ik werk inmiddels al ruim 7,5 jaar bij het Erasmus MC, waarvan het laatste jaar als Stafadviseur Medische Technologie. Voorheen werkte ik er als Medisch Technicus en hield ik me bezig met het onderhouden en repareren van medische apparatuur.  Tegenwoordig doe ik kleine projecten, kwaliteitszaken en assetmanagement. Het is belangrijk om de hele levenscyclus van apparatuur goed vast te leggen. Mijn streven is om de registratielast binnen de zorg en juist voor onze technici te verminderen.

Ik start eerst met koffie met een praatje met een coördinator. We bespreken de zaken die geregeld moeten worden voor de uitrol van IC-bedden in ons huis voor vandaag. Eind deze week moeten we verdubbeld zijn in onze IC-bedden. Daarnaast moet er ook nog een kliniek opnieuw ingericht worden met apparatuur aangezien er wat verschuivingen en verhuizingen plaats hebben gevonden. Gelukkig gaat een andere collega dit traject begeleiden met de afdeling. Hierin ga ik hem ondersteunen.

Deze dag staan er ook een aantal andere overlegjes (analoog of digitaal) over de uitbreiding van IC-bedden gepland. En ik regel ook dat er extra back-ups zijn van ons systeem zodat we naderhand kunnen analyseren wat er met onze apparatuur is gebeurd.

Begin van de middag staat er een Regieteam-overleg gepland over deze crisis. Hierin behandelen we alle uitbreidingen, verhuizingen maar ook alle voorraden worden bekeken en ook worden ontwikkelingen besproken voor het Erasmus MC. Dit team van verschillende afdelingen houdt elkaar op de hoogte te houden om snel zaken te regelen. De rest van de middag werk ik samen met een nieuwe collega, aangezien hij wat taken van mij gaat overnemen.

Rond half 6 ga ik naar huis met de auto en heeft Marieke al gekookt voor ons. In deze tijden smaakt het eten extra goed en vind ik het heel fijn dat Marieke nu de zorg (en school) van Isa op zich neemt zodat ik me volledig kan focussen op het werk. Tijdens het eten is er ook tijd om samen even te praten.

Na het eten brengt zij haar op bed zodat ik nog even 2 uurtjes kan werken. Nu kan ik onder andere rustig mijn e-mail bijwerken. En voordat ik ga douchen praat ik nog even met Marieke. Op z’n dag zie je elkaar steeds kort en dus is het fijn om elkaar toch even te spreken.

Simon Bor

Vermoeid van een dag hard, maar zeer waardevol werk, stap ik vroeg in bed.

Simon Bor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *