Woensdag 26 augustus; Autobedrijf

Autobedrijf H. Roest b.v.

Op 1 februari 1976 is het zover: Henk Roest staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Autohandel H. Roest, gevestigd aan de Noordzijde 33a. De bedrijfsactiviteit is: straathandel in gebruikte automobielen.

Zijn vrouw, Ella Roest, verzorgt de boekhouding.Er is een monteur in dienst voor de reparaties en in 1988 komt Jan de Jong als leerling-monteur in dienst.

Begin jaren negentig komt zoon Erik Roest in het bedrijf werken en eind jaren negentig volgt ook Peter Roest. Op dit moment werken wij met drie eerste autotechnici en twee leerlingen.

Automarkt Utrecht

Iedere dinsdagochtend vertrok Henk richting de Veemarkt in Utrecht voor de Automarkt. Al decennia een begrip in Europa; dé markt voor tweedehands auto’s. Op deze plaats zijn veel auto’s van eigenaar gewisseld. De meeste auto’s werden verkocht voor export naar Oost-Europa.

In 2012 verhuist deze markt naar Beverwijk en stopt het verhaal van de Automarkt voor Autobedrijf H. Roest b.v.

Postkade

Halverwege de jaren negentig wordt het terrein aan de Postkade aangekocht en verhuist de autohandel naar dit terrein. De werkplaats moet nog even wachten; hiervoor wordt een mooi pand gebouwd.

In januari 1999 opent ook de werkplaats aan de Postkade. Een pand van alle gemakken voorzien: een complete en moderne werkplaats, kantoor en een wachtruimte waar de koffie klaar staat.

Vakgarage

Om Autobedrijf H. Roest op een hoger niveau te brengen, besluiten Erik en Peter Roest in 2009 te gaan samenwerken met Vakgarage. Altijd vertrouwd dichtbij.

Vakgarage staat voor kwaliteit en service. Niet voor niets zijn wij aangesloten bij BOVAG en zijn we RDW-erkend. Vakgarage hanteert daarnaast een eigen kwaliteitsplan, waarvan de eisen hoger liggen dan die van BOVAG. Wij werken met goed opgeleide monteurs, die regelmatig worden bijgeschoold. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen ze iedere auto onderhouden. 

Onderhoud

Door de aanschaf en het gebruik van moderne apparatuur en regelmatige bijscholingen, zorgen wij ervoor dat we de snel veranderende ontwikkelingen van de autotechniek kunnen bijbenen.

Ook verzorgen wij aircoservice en -onderhoud en zijn we in het bezit van een modern uitlijnapparaat voor het perfect afstellen van de wielstanden van uw auto.

Recent hebben wij een waterstofreinigingsapparaat in gebruik genomen voor het inwendig reinigen van de motor. Door de nieuwe samenstelling van de brandstof (E10) zijn hier momenteel veel problemen mee, die met deze reiniging vaak redelijk eenvoudig verholpen kunnen worden.

En natuurlijk is ook alle kennis en apparatuur in huis om aan elektrische auto’s te werken.

Verkoop occasions

Ons sterk wisselende aanbod van occasions biedt u een ruime keuze. Op onze locatie vindt u verschillende merken, modellen, prijzen en kleuren. Zo is er vaak wel een auto die aan uw wensen voldoet.

En mocht uw droomauto er onverhoopt toch niet tussen staan, dan zoeken wij samen met u naar deze auto in ons ruime netwerk van relaties.

U bent van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen.

Vakgarage Roest gaat net even verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *