Woensdag 30 december

De laatste dagen van het dagboek vullen zich.

Een zonder goed na te denken ‘ja’ op 2 januari op een vraag van Marieke, heeft me vele uren vermaak opgeleverd. De Corona-ruimte in mijn agenda, kon ik op deze manier goed opvullen met dagboekverhalen.

Zo ook deze dag. De internetpagina’s (iedere dag een pagina) had ik maandag al aangemaakt en gezorgd dat ze op tijd zichtbaar zouden worden (zondag op 20.00, maandag op 20.01, dinsdag op 20.02 enzovoort). Maar deze pagina’s moesten nog gevuld worden met de verhalen. Gelukkig heb ik daar deze woensdag nog wel tijd voor, tussen het vieren van grootse dingen op kleine wijze door.

Eerst de ontbijtjes regelen in de B&B, zoals elke dag. Er zijn 3 kamers bezet met in totaal 4 gasten. Ze ontbijten ruim na elkaar. Een bewuste keuze van ons, om zo de mensen eenvoudig afstand van elkaar te kunnen laten houden.

Daarna gaan we naar de Van Gentstraat, Jaap en Gerie (mijn schoonouders) zijn vandaag 50 jaar getrouwd en daar moet op een of andere manier toch aandacht aangegeven worden. Maar het is geweldig om te zien hoe het dorp aan ze gedacht heeft. Aan het einde van de dag lag er misschien wel een stapel van 10 cm kaarten op tafel.

.

.

Rond half een waren we weer thuis en toen ben ik na het eten van een boterham weer snel verder gegaan met het dagboek. Maar opeens werkte mijn mail niet. Dus ik kon niet bij de laatste verslagen. Stress! Paniek!!

Ik plaatste een noodkreet in de groepsapp of Tineke de verslagen nog een keer kon sturen op een ander e-mailadres. Maar Tineke zweeg. Gelukkig is er altijd het wakende oog van Marieke en zij heeft de verslagen gestuurd. Weliswaar zonder de check van Tineke. Deze ongecensureerde verslagen heb ik geplaatst en zo waren er toch weer 7 dagen gevuld. Zeker de laatste weken was het een uitdaging om iedere week weer 7 verslagen te hebben, maar het is gelukt. Hiervoor verdient Marieke trouwens de credits, want wat heeft zij er een tijd ingestopt zeg!

Eind middag mocht ik de keuken in voor de grote verrassing voor mijn schoonouders. Wie Jaap kent, weet dat hij zeer van lekker eten houdt en Gerie van koken, dus dat is een goede combinatie. Maar nu had ik 4 verschillende mensen geregeld die allemaal iets maakten en dat dan langsbrachten. Jaap en Gerie wisten van niets. Alleen dat ze om half zes klaar moesten zitten met een gedekte tafel. Dus ze lieten zich steeds verrassen door wie er kwam en wat er gebracht werd. Voor mij was het toetje en toen zijn we weer een poosje blijven hangen. Een kleine familie heeft in Corona-tijd toch ook weer voordelen, om dit feit toch maar positief te duiden.

Het dagboekhoofdstuk wordt gesloten. Een jaar wat geschiedenis geschreven heeft, heeft Goudriaan toch maar mooi per dag gevolgd. Ik ben trots op jullie, op ons dorp en op Marieke en Tineke die volgehouden hebben tot het einde!

Hermineke Vonk

Eén reactie

  1. Hermineke, ook jij ontzettend bedankt voor al jouw werk, tijd en energie die je stopt(e) in dit Dagboek! Ik sprak onder de bijdrage van Marieke op 31 december al mijn grote dank uit aan jullie allemaal. Maar nog even hier aan jou ook!

    Dan kan ik meteen ook nog bedanken voor de prachtige kaartenset die wij ontvingen. Al snel waren ze alle vijf beschreven en bezorgd en heb ik er nog een grote stapel opgehaald bij Marieke! Al met al deed ik er 37 in Goudriaanse brievenbussen en nog een aantal buiten het dorp, maar IN Molenlanden. Ik heb ontzettend leuke reacties gekregen en heb fijne contacten gelegd. Precies zoals jullie het bedoeld hadden!

    De kaart met de Rode Koeienkop was voor mij dé Topper van de set! Maar de anderen waren ook heel mooi hoor! Het beeld van Joop staat in wat verregaande staat van ontbinding op de hekmuur bij mijn geboorte-boerderij, dus ook deze kaart is voor mij bijzonder.

    Kortom, het Dagboek is wat mij betreft een groot succes. En mocht er een vervolg komen in wat voor vorm dan ook, wie weet kan -en mag- ik een bijdrage leveren. Vele handen en hoofden maken licht werk nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *