Woensdag 4 maart

Vandaag mag ik een dag beschrijven uit mijn leven. Mijn naam is Anneke Prins en had tot april 2009 nog nooit van Goudriaan gehoord. Maar toen ik Arie Woudenberg leerde  kennen, ontdekte ik  Goudriaan als een heerlijk en gezellig dorp waar je je snel thuis voelt, daarom was het voor mij geen enkel probleem om in juni 2012 de stad Hengelo Ov. te verruilen voor de rust van de polder. Samen hebben we 6 kinderen, aanhang en een prachtige kleindochter Fay. De kinderen hebben allemaal een eigen plek gevonden, de een woont dichtbij, de ander verder weg. Nu wonen Arie en ik samen met een kater en poes en straks weer met gezellige kippen, aan de Zuidzijde.

Deze woensdag staan we vroeg op, want het wordt een lange drukke dag. Eerst onze  broodtrommetjes vullen. Arie vertrekt om 6.00 uur en ik ga mijn koortas vullen met alles wat nodig is voor het concert vanavond. Koorkleding klaar hangen, schoenen klaarzetten. Arie en ik zingen bij I.K.K. Nieuwpoort-Langerak en vanmiddag ga ik naar Ede voor een concert. Arie kan helaas niet mee i.v.m. zijn werk.

Om 9.00 uur stap ik in de auto op weg naar Sliedrecht waar ik bij Verschoor Mode werk. Onderweg geniet ik van de ochtendzon. Na de opstart van de kassa en wat huishoudelijke klusjes komt om 9.30 uur mijn collega en gaan we aan de slag om alle nieuw binnenkomende kleding te prijzen en een mooie plek in de winkel te geven. Vanavond is de voorjaarsmodeshow en moet de winkel er perfect uitzien, altijd erg leuk om te doen. Ik werk al 43 jaar in de mode en het verveeld nooit, elke dag is anders. We hebben veel vaste klanten, waar je een persoonlijke band mee krijgt.

Om 14.00 uur komt een collega mij vervangen, want ik ga snel naar huis om te eten en om te kleden.

Nog even de mail nakijken of er nog aanmeldingen zijn voor de komende voorjaarsworkshops, die ik geef in onze nieuwe schuur. Er is veel belangstelling en ook komen er nieuwe inwoners van Goudriaan. Leuk ze dan beter te leren kennen. Om 16.00 uur ga ik richting Noordeloos om daar op de bus te stappen.  We zingen in een groot koor en gaan met twee bussen richting Ede, erg fijn, geen filestress. We zijn lekker op tijd bij de Oude kerk in Ede. De muzikanten zijn al aan het oefenen en daarna gaan wij ons opstellen, dat is altijd een hele klus. We zingen samen met het Koor Fiducia uit Ede. In totaal zijn we met ongeveer 130 koorleden en gaan we repeteren. Het klinkt erg mooi en zingt heel fijn in deze kerk. Dan is er eindelijk koffie, was er wel aan toe! En eten we onze meegebrachte broodjes. Om 20.00 uur begint het concert. De kerk is goed gevuld. We gaan het oratorium van “Het nieuw Jeruzalem” zingen, een prachtig muziekstuk, wat voor mij alles inhoud, waar het geloof in God om gaat. Uitzien naar de wederkomst van Christus. Het werd een mooie avond en heb heerlijk gezongen. Ben dankbaar dit uit te mogen dragen.

Om 22. 45 uur vertrekt de bus richting de polder en plof een uur later neer op de bank, want na zo’n dag voel je je voetjes wel….

Maar wat was het een heerlijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *