Woensdag 7 oktober

Hallo bewoners van Goudriaan!

Ik zal mij even voorstellen ik ben Lydia Mourik 31 jaar, meer dan 10 jaar gelukkig getrouwd met Martin Mourik. Wij hebben 3 kinderen, Lucas van 8 jaar en Elisa van 7 jaar en Levi van 5 jaar.

Wij komen allebei niet uit Goudriaan. Ik kom uit Noordeloos en Martin komt uit Brandwijk. Hoe we hier terecht zijn gekomen is omdat Martin in hart en nieren boer is. Bij mijn schoonouders thuis hebben ze ook een boerderij en Martin zijn jongste broertje wilde ook graag boer worden. Hebben we een keuze gemaakt om nog een bedrijf erbij te kopen zodat wij op een eigen plekje kunnen boeren en Martin zijn broertje in Brandwijk. Ik zei tegen Martin dat hij een boerderij in de buurt moest zoeken in de Alblasserwaard en dat is gelukt in het mooie Goudriaan!

Hoe mijn dag eruit ziet op woensdag 7 oktober,

07:15 gaat de wekker de kinderen en ik zijn gewassen en aangekleed, we gaan aan tafel en eten een boterham. Daarna breng ik Levi naar school, de oudste twee gaan zelf naar school. Als ik thuis kom ga ik eerst de pinken tellen achter in het land het zijn 2 groepen een van 13 en een van 15. Dan ga ik de pinken in de stal voeren en het konijn, de cavia en de katten eten geven daarna doe ik de paarden naar buiten. Wij hebben er twee, 1 voor mijn dochter en 1 voor mij. Dit is mijn hobby, paardrijden wat ik graag doe! Op mijn 9e ging ik op paardrijles en daarna ben ik altijd paard blijven rijden. Dan ga ik naar binnen en ruim ik de tafel op, zet ik de wasmachine aan en ga daarna schoonmaken. Daarna ga ik naar buiten en mest de stallen uit. En daarna weer naar binnen en doe ik de was strijken. Dan is het tijd om Levi uit school te halen. Als Lucas thuis is gaan we eten, Lucas neemt gelijk een vriendje mee en eet gezellig met ons mee, Elisa is bij een vriendinnetje eten. Na het eten ga ik verder met de was. Bij Levi komt er een vriendje spelen. Mijn vriendin die komt ‘s middags met haar dochter om de pony van mijn dochter te verzorgen, ik ben ook buiten bezig met mijn eigen paard borstelen, longeren. Ik houdt ervan om buiten te zijn en van de vrijheid die we hebben. Ik ben graag met dieren bezig.  De tijd gaat snel dan is het 15:30 mijn ouders komen bij mij in huis om op te passen. Ik heb avonddienst van 16:00 – 22:30, ik werk in Hoornaar bij de Zes Molens, al weer 2 jaar. Ik heb het erg naar mijn zin! Ik werk in de ouderenzorg met dementie op de gesloten afdeling. Ik vind het een mooi beroep ondanks hun dementie vind ik het belangrijk om een goede zorg en een liefdevolle mooie dag te geven.

Als ik klaar ben met werken ga ik naar huis, ik kan nooit gelijk slapen na mijn avonddienst omdat ik nog druk in mijn hoofd ben. Ik ga even wat eten en drinken en tv kijken daarna ga ik douchen en naar bed. Zo zag mijn dag eruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *