Woensdag 8 aprilKevin den Hartog, 29 jaar jong en ik woon alweer 1 ¼ jaar in ‘Boerderij Drinkwaard’. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders en met jongere broer aan de Wetering.

Woensdag, wederom een werkdag vanuit huis.
08:00 uur stap ik uit bed, wandel naar de badkamer, vervolgens naar de keuken voor een boterham en om 08:45 uur arriveer ik in de werkkamer.

Ik ben accountant bij Alfa Accountants in Raamsdonksveer en mijn werkzaamheden hebben betrekking op jaarrekeningen, fiscale aangiftes en aanverwante zaken voor het midden- en kleinbedrijf. Mijn klantenportefeuille bestaat voor een deel uit transportondernemingen, daarom de bijgevoegde profielfoto.Deze werkdag start ik met het beantwoorden van mailberichten en telefonische afstemmingen met klanten en collega`s. Door de genomen kabinetsmaatregelen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn veel van onze klanten financieel geraakt. Mijn uitdaging is om de klanten zo goed mogelijk door deze periode heen te loodsen en de schade te beperken. Om hier invulling aan te kunnen geven komt er een behoorlijke hoeveelheid werk bovenop de bestaande planning.

De werkdagen zijn daardoor zo voorbij en al snel tekort. Ook deze werkdag, het is alweer 12:30 uur en ik (en laptop) verplaats me naar de keuken voor het team-lunch-overleg in Microsoft Teams. We werken voor de vijfde week vanuit huis en hebben daarom regelmatig een digitaal teamoverleg onder lunchtijd om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.
13:00 uur: we zijn bijgepraat en gaan allemaal weer aan het werk. Ik wandel met een gevulde maag terug naar de werkkamer voor de tweede helft.

Om 18:00 uur is mijn werkdag afgerond. Nu avondeten, eerst koken… ik kies voor twee gebakken eieren belegd met kaas op twee bruine boterhammen. Snel klaar, voedzaam en weinig rommel, oftewel een prima keuze! Bijkomend voordeel is dat ik nog even kan gaan racefietsen voor ik naar m`n loopmaat op Zuidzijde 123 moet.

Ik vertrek 18:30 uur voor een zonnige polderrit om na ongeveer ander halfuur weer terug te zijn.

Iets na de afgesproken tijd, 20:30 uur, arriveer ik bij mijn loopmaat. We zijn in training voor de Omloop van Goudriaan 2021 en voeren het looptempo iedere week verder op.

Rond 21:30 uur ben ik terug, ik maak alvast een werklijst voor de volgende dag en ga nog wat computeren.
 
22:15 uur: vaak kijk ik rond deze tijd Op1, ook deze avond. Na afloop ga ik in de douche en uiteindelijk ben ik rond 00:00 uur slapende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *