Woensdag 8 januari

Magda Heijboer (63 jaar)

Vroeg op vandaag. Mijn hulp komt. Omdat ik in een rolstoel zit heb ik wat meer tijd nodig om op te staan, te douchen en aan te kleden. Guus, één van mijn twee rode katers, vindt het maar niks en blijft heerlijk liggen. 

Ik heb wat vaste poetsklusjes die ik doe als mijn hulp er is.

Rond half 11 verdwijn ik naar de fysiotherapie. Dat doe ik drie ochtenden per week. Heel erg belangrijk voor mij. De oefeningen die ik daar doe,zorgen ervoor dat ik veilig mijn transfers kan blijven maken. Van bed naar rolstoel, van stoel naar toilet, van stoel naar auto etc,.

Dat betekent voor mij dat ik zelfstandig kan blijven functioneren en zoveel mogelijk onafhankelijk van anderen ben. Reuze belangrijk.

De middag is gevuld met vrijwilligerswerk. Eerst een rapport geschreven van een keuring die we als bouwadviescommissie Molenlanden hebben verricht.  Ik ben voorzitter van deze commissie.

Wij adviseren gevraagd en ongevraagd  de gemeente, woningbouwverenigingen, sportverenigingen, horeca, winkeliers etc over de toegankelijkheid voor mensen met een handicap van gebouwen en de openbare ruimte. Erg leuk om te doen. zeker als je ziet dat het resultaat heeft.

De commissie is officieel ingesteld door de gemeente en bestaat helemaal uit vrijwilligers. Om half drie vertrokken naar een bespreking in Hoornaar.

Ik ben ook lid  van de Wmo-adviesraad Molenlanden. Met een kleine afvaardiging zijn we samen met de gemeente begonnen om de leesbaarheid van de brieven die de gemeente verstuurt te verbeteren. Een hele klus, maar ook weer leuk en heel zinvol om te doen.

‘s Avonds van alles en nog wat gedaan. Bijgekletst met een vriendin en afspraken gemaakt om iets leuks te gaan doen. Wat opruimen. Een lade van m’n nieuwe keukenkastjes proberen te stellen (wat een gedoe is dat).  Wat administratie. Nieuws gekeken. De avond tenslotte afgesloten met een lekker spannende aflevering van een serie op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *