Woensdag 8 juli

Hallo, ik ben Kim Koppelaar (38) en ik woon ruim 11 jaar samen met mijn man Pieter (38) en onze 3 zoons Mees (13), Daaf (11) en Hidde (7) in de straat Wetering. We vinden het nog steeds fijn wonen in Goudriaan. Sinds januari ben ik weer werkzaam op mijn “oude” werk als dierenartsassistente bij Dierenkliniek Het Liesvelt in Groot-Ammers. (vandaag is het niet mijn werkdag en ben thuis)

Vandaag is het 11 jaar geleden dat Daaf bij ons geboren is in Goudriaan. ’s Morgens op bed geven we Daaf een cadeau. Hij is super blij. O ja slingers zegt hij, daar had ik niet aan gedacht. We ontbijten met z’n vijven en Pieter brengt Hidde naar school in Bleskensgraaf waarna hij door gaat naar de boeren voor zijn werk (vertegenwoordiger). En ik fiets met Daaf mee naar school met zijn traktatie. Mees is vanmorgen thuis en gaat zijn laatste 2 toetsen nog even leren. Vanmiddag gaat hij deze maken op de Calvijn in Hardinxveld Giessendam. Ik heb mijn sportkleding vanmorgen al aangetrokken om na het brengen van Daaf een rondje hard te lopen samen met een vriendin. Deze keer niet een “rondje” Goudriaan. We hebben de regelmaat, nadat de kinderen een tijd thuis les hebben gehad, er niet meer zo in zitten. Dus weer even de conditie opbouwen. Weer thuisgekomen heb ik Mees beloofd om zijn leerwerk te overhoren, maar eerst even douchen. Het overhoren gaat goed. Ik ruim nog wat op in huis en draai een paar wasjes.

Het is inmiddels bijna rond het middag uur. Mees eet vast een paar boterhammen en maakt zich klaar voor vertrek naar school. Ik ga Hidde uit school halen in Bleskensgraaf. Hij zit daar sinds afgelopen november op het speciaal basis onderwijs. Hidde heeft ons echt verrast met het leren. Het gaat heel goed op school en heeft zijn draai gevonden. Gelukkig komt er nu uit wat er in zit, daar zijn we heel blij mee. We vinden het sowieso knap ondanks de corona crisis met het thuis werken dat de jongens het heel goed gedaan hebben. En ook daardoor nieuwe dingen geleerd hebben. Terug van school eet ik samen met Daaf en Hidde een boterham. Ik bak na het eten een cake en we relaxen even. In de middag komen de opa’s en oma’s op visite voor Daaf zijn verjaardag. Ook Pieter komt op tijd thuis. Het is gezellig. Mees komt thuis van school Yes! Klaar met school, maar ik ga het ook wel missen zegt hij.

Voor het avond eten halen we patat in ons eigen dorp. We zwaaien opa en oma uit na het eten. En dan is het lekker douchen en breng ik eerst Hidde op bed, die is moe. Even met de andere 2 nog even t.v. kijken en om de beurt ook naar bed. Leuke dag was het he Daaf! Nog even avond samen met Pieter. Einde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *