Woensdag 9 december

Beste dorpsgenoten,

Wat leuk om een bijdrage te leveren aan het dagboek van Goudriaan!  Via het dagboek hebben we heel wat dorpsgenoten leren kennen waardoor de gezichten een naam krijgen!

Wij zijn de bewoners van het laatste huis op de kaai en wonen hier sinds 2005. Michel en ik wonen hier met onze twee zonen Marijn en Leander. We genieten iedere dag van het landschap, het uitzicht en de dieren die er leven en per seizoen verschillen. Vandaag is het mistig en daardoor een heel klein wereldje op de kaai.

Ik geef jullie een inkijkje van een dag in het leven van een Tuinontwerper. Na het ontbijt, ga ik direct aan de slag en begin met het verzorgen van de dieren, de was, de keuken en dan snel achter de computer.

Na het lezen en beantwoorden van de mails een offerte maken en dan het serieuze werk. Voor vandaag staat er een voedselbos op het programma met een deadline want vrijdag moet het af zijn. Dat is het leuke van mijn werk, van een voortuin ontwerpen tot op grote schaal werken bij het inrichten van een landschapsplan in de agrarische sector. Behalve de deadlines dan….                                                                                         

Rond 12 uur neem ik pauze, maar omdat ik een groot gedeelte van de dag zit ga ik nu een uurtje hardlopen. Na het rondje ga ik verder aan een beplantingsplan van ander project wat ook voor het weekend af moet. Eind van de middag nog wat werken aan mijn kerststukken die ik eind van de week weg wil brengen.

En dan is de dag weer om! Veel te snel alweer. Het eten schiet erbij in en we warmen lasagne op die gisteren overbleef. Vanavond nog de kerstkaarten sturen of schilderen. Niet zo’n moeilijke keuze maar toch.. De kerst komt al in zicht dus zal het voor moeten gaan.

De kerstkaart wordt ook onze verhuiskaart want eind februari gaan we voor een ruime tijd in de van Gentstraat wonen. Onze nieuwe woning wordt volgend jaar gebouwd in Waardhuizen en zolang vertoeven wij nog tussen de Goudriaaners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *