Zaterdag 1 februari

Hallo allemaal,

Wij zijn Martijn, Margriet, Pepijn, Jetske en Koen van Merkerk. Wij wonen op Zuidzijde 166 en vertellen vandaag onze belevenissen van de dag.

Het is zaterdag, weekend! Dat betekend voor vandaag 2 voetbalwedstrijden, voor Martijn nog  werken en verder wat huishoudelijke beslommeringen en go with the flow.

De dag begint al vroeg, 7u zijn Martijn en Pepijn al in de weer, 7.35u vertrekken zij bij het Raadhuis vandaan voor het voetballen van Pepijn.Hier thuis komen we iets trager op gang. Gisteren hebben we mijn (Margriet) verjaardag gevierd, een latertje dus ik voelde nog niet de drang om te gaan jagen. 

Jetske gaat op haar gemakje kleding uitzoeken, voor haar een favoriete bezigheid en komt meestal met hele mooie creaties voor de dag! Onze dame! Ondertussen even een bed afhalen, Koen aankleden en naar beneden voor een boterham.  Koen (16maanden)  is nog niet te verstaan, maar hij kan zich heel goed duidelijk maken. Eten en drinken is hij wel aan toe!

Helpen met de vaatwasser is ook zn favoriete bezigheid, meestal vertoefd hij dat moment nog in de box, maar vandaag was hij me voor en staat hij al op de klep van de vaatwasser. 

Kwart over 10 komen de mannen terug van de voetbal en maken we ons klaar om te vertrekken voor de 2e wedstrijd. Dit keer gaan Jetske en ik mee, Martijn kan zo even wat papierwerk doen.

Pepijn:

Vandaag heb ik 2 wedstrijden gespeeld. De eerste met mijn eigen team. Dat was bij Unitas in Gorinchem. Het was heel leuk, want we hebben gewonnen. Ik speel vaak in de verdediging, ik vind dat de 2e leukste positie, de eerste vind ik spits. Ik speel altijd in de verdediging omdat ik dat heel leuk vind en ik daar ben ik ook het beste in. En de tweede hebben we gelijk gespeeld. Toen moesten we naar ASWA in Hendrik Ido Ambacht. Dat was met mijn eigen trainer en mijn vriend Tijn was ook mee om aan te moedigen en dat vond ik heel leuk. Tijn had een zak snoep mee, daar heb ik heel veel van op en vond ik heel lekker!

Groetjes, Pepijn

Eenmaal thuis eten we een boterham als late lunch, we hebben lekker veel bollen uit een ‘to good to go’ pakketje van de bakker. Super lekker en een mooi en leuk concept! Voor een paar euro heb je een tas vol met producten die over zijn van die dag en later niet meer verkocht kunnen worden. Dus gered van de prullenbak! Jammie!

De middag verloopt rustig, Koen ligt op bed, Pepijn valt zelfs ook even in slaap op de bank en Jetske zit lekker spelletjes te doen in haar BOBO boek. Kan ik ondertussen even de boel glad werken, is wel even nodig na die verjaardag…

Als Koen wakker is en de zon buiten nog lekker schijnt gaan we even naar buiten met een vlieger. Jetskes project! Koen gaat ook “los” mee naar buiten dus een gezellige boel!

Eerst even de draden vast knopen, lopen en proberen… draden weer uit de knoop en weer proberen. Ondertussen op Koen letten dat hij niet de sloot in loopt of midden in een modderplas valt. Pepijn is allang afgehaakt en is lekker bij Bas op pad aan het voetballen.

We blijven het nog even proberen, maar de vlieger komt niet lekker de lucht in… helaas, papa heeft meer ervaring met vliegeren, volgende keer moet hij maar even mee kijken!

Nog wel tussendoor een foto gemaakt van ons 3tal, leuk voor het dagboek! We eten makkelijk en lekker op de bank met de tv aan! Een feest voor de kids, dus in het weekend doen we dit nog al eens.  Na het eten lekker douchen en met 2 verhaaltjes naar bed.

Vanavond hebben we niets op de agenda, dus wij ploffen lekker op de bank! Weekend! Alhoewel ik morgen wel moet werken, voelt het vanavond echt als weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *