Zaterdag 1 augustus; Hobby 6: Ideeën bedenken

Er zijn mensen met een bijzondere hobby en er zijn mensen die geen flauw idee hebben wat ze moeten antwoorden als er naar hobby’s wordt gevraagd. In die laatste categorie val ik. Er zijn zoveel leuke dingen en ook zoveel dingen die ik eens wil uitproberen. Ook zoveel ideeën die ik graag eens werkelijkheid zou zien worden, maar helaas ontbreekt het aan tijd. Daarom maak ik graag van deze mogelijkheid gebruik om wat gedachten en ideeën met jullie te delen. Wie weet worden deze dan werkelijkheid, net als het Dagboek van Goudriaan.

Goudriaan beweegt

Van 1 ding weet ik zeker dat het niet mijn hobby is: sporten. Maar ik geloof wel dat bewegen goed voor me is. Soms vind ik het echt heel lastig om mezelf te motiveren en ik ben vast niet de enige. Hoe leuk zou het zijn om op elke werkdag van 9 tot 10 met dorpsgenoten te bewegen en dan daarna nog even gezellig wat te drinken met elkaar. Natuurlijk hoef je dan niet elke dag te komen, maar het mag natuurlijk wel. Het lijkt me leuk om dit te doen met mensen van allerlei verschillende leeftijden. En dan ook verschillende activiteiten, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of juist op het voetbalveld wat bewegingsoefeningen. In elk geval in de buitenlucht en niet al te fanatiek. Het moet natuurlijk wel leuk blijven 😊 Wie doet er mee?

Verspillingsvrij Goudriaan

Waarschijnlijk komt het door mijn opvoeding, maar eten weggooien vind ik echt verschrikkelijk. Volgens de officiële cijfers gooien we per persoon per jaar 34,3 kilo eten weg. Als we uitgaan van 920 inwoners in Goudriaan, dan gooien we als dorp 31.556 kilo voedsel per jaar weg. Dat is echt bizar veel eten! Ik hoop eigenlijk dat we minder voedsel verspillen, maar dan alsnog zal er aardig wat eten weggegooid worden. Wat zouden we inzamelen als we een week lang alle restjes (ongekookt voedsel) zouden inzamelen? Hoeveel maaltijden zouden we daar nog mee kunnen klaarmaken? Nu zijn deze cijfers zelf natuurlijk niet interessant. Veel leuker is het als er daadwerkelijk een aantal mensen zijn die deze restjes willen verwerken tot lekkere maaltijden. Zelf ben ik nog niet zo goed in koken, maar misschien zijn er lezers van het Dagboek die dit een leuke uitdaging vinden. Laat het dan vooral weten!

Groene wielen

Veel mensen verklaarden ons voor gek toen we bijna 2 jaar geleden onze auto verkochten. In zo’n dorpje kun je toch niet zonder auto? Nee, dat klopt wel, maar we leven dan ook niet zonder auto, we leven zonder eigen auto. Wij gebruiken de auto vooral in de avonden en in het weekend. Het stel van wie we de auto lenen, gebruikt de auto voornamelijk overdag. Een prima combinatie dus. Naast de leenauto mogen we ook gebruik maken van vele andere auto’s in Goudriaan. Deze zijn ons spontaan aangeboden nadat we de auto hadden weggedaan. Er staan blijkbaar veel auto’s stil in Goudriaan. Nu is het echt wel een grote stap om je auto met een ander te delen of om je auto weg te doen. Maar misschien vind je het wel leuk om hierover eens met anderen van gedachten te wisselen. Wie weet is Goudriaan over een poosje een aantal auto’s armer en een aantal deelauto’s rijker. Heb je interesse om hierover in gesprek te gaan, geef het dan even door.

Ik hoop van jullie te horen als één of meerdere van deze ideeën je aanspreken. Als er interesse is, kunnen we met elkaar kijken wat de mogelijkheden zijn om deze ideeën werkelijkheid te laten worden.

Groet, Marieke (Bor – de Vries)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *