Zaterdag 11 april

Mijn naam is Anita Vonk en ik ben getrouwd met Stefan en moeder van Mark en Daniël. Mijn dag begint gelijk om 00.00 uur want ik heb namelijk nachtdienst. Ik werk als verpleegkundige op de spoedeisende hulp en dan horen nachtdiensten er ook bij. Ik ben om 23.15 al begonnen dus gelijk aan de bak op het werk en patiënten overgenomen van de avonddienst. Meestal heb je wel allerlei patiënten in het weekend in de nachtdienst, maar de laatste weken mag er natuurlijk niet worden gefeest en gesport dus dat merk je wel. Wel moeten we regelmatig ons aan en uitkleden in verband met de isolatiemaatregelen. We hebben vannacht eigenlijk niet echt tijd om eens bij te praten met de collega’s want zijn de hele nacht wel bezig geweest. Om 7.30 zat mijn dienst erop en onderweg in de auto is een appeltje en een boterham wel handig. Mijn bed roept alJ

Thuis zit de rest van het gezin al aan de ontbijttafel en eet ik nog een broodje mee. Dan even de jongens aankleden en snel naar bed. ’s Middags word ik wel een paar keer even wakker maar gelukkig slaap ik toch wel tot een uur of 4. Meestal word ik ergens rond die tijd wel wakker gemaakt door Mark en Daniël, maar het was zo stil in huis dus ben ik er om 16.30 maar uitgegaan. Ze waren er inderdaad niet. Lekker gedoucht en met een bakje yoghurt buiten op het terras gaan zitten. Toen kwamen Stefan en de jongens al snel thuis met de fiets. Ze waren nog even een rondje gaan fietsen. Toen even heerlijk een bakje koffie gedaan en bijgekletst wat ze allemaal gedaan hadden vandaag.

En lekker toegekeken hoe Mark de tuin aan het sproeien is. Lekker hoor met water knoeien..

Vandaag besloten om een keertje eten te bestellen bij het Raadhuis. Is wel lekker als je niet gelijk aan de gang hoeft om te gaan koken. Het was heerlijk en lekker buiten gegeten. Daarna 1 voor 1 de kinderen in bad want de hele dag buitenspelen is wel zichtbaar… Daarna nog een boekje lezen en de kinderen naar bed doen. Toch nog even snel een tasje met spulletjes wegbrengen bij de buurvrouw en dan nog even hangen op de bank met een kop thee en een beetje TV kijken. Om 22.30 weer in de auto op weg naar het werk. Op het werk eerst nog snel een bakje koffie met de collega’s en dan weer de patiënten van de avonddienst overnemen. En zo nog 2 nachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *