Zaterdag 11 juli

Mijn naam is Doris Korevaar-Lodder en ben 33 jaar. Ik woon vanaf mijn 3e jaar al in Goudriaan. Geadopteerd samen met mijn zusje Rosedin in het gezin opgenomen van Pim en Willy Lodder. Dit jaar, in het bijzonder, al 30 jaar in Nederland. Elk jaar hangen we als familie op 6 juni dan ook feestelijk de Filipijnse vlag uit.

Nu woon ik al bijna 12 jaar in de Wetering in Goudriaan samen met mijn man Aldwin. Die al eerder in het dagboek mocht schrijven. 

Vandaag konden we rustig samen ontbijten, want mijn werkdag begint dit keer om 10.30u. Ik werk bij Zwijnenburg mode in Meerkerk op de dames jeans afdeling. Op het moment werk ik nog 32 uur in de week en heb geen vast rooster.

Dit is even tot de tijd dat ik met verlof ga.

Ik ben nu 30 weken zwanger en mag nog 3 weken werken. 15 september mag het zover zijn en kunnen we zeggen dat we een gezin vormen.

Mijn werkdag is vandaag tot 17.00u. De weersomstandigheden waren zonnig deze morgen. Voor het winkelen bij Zwijnenburg is het vaak het beste als het een beetje regent. Dan is het over het algemeen wat drukker in de winkel.

Zwijnenburg is een grote mode keten voor dames en heren mode. Het is een familiebedrijf dat 6 jaar geleden is verbouwd van 1 verdieping naar 5 verdiepingen inclusief gratis parkeergelegenheid onder het gebouw. Ze hebben 2 verdiepingen dameskleding en 2 verdiepingen herenkleding. Allerlei merken onder 1 dak. Waaronder ook een eigen lunchroom waar mijn zusje Rosedin werkzaam is. Hier kun je tussen het winkelen door terecht voor een koffie of thee van het huis en kan je genieten van een heerlijke lunch. Je kunt ook eventueel wachten op gratis kledingvermaak wanneer dat nodig mocht zijn. 

Nu met de coronacrisis houden we ons aan de regels en staat er ook bij binnenkomst een apparaat om de handen te desinfecteren.

Het is nu ook vakantietijd voor veel mensen. Daardoor hopen we ook dat het wat drukker wordt in de winkel.

Deze week zijn we met de sale begonnen en zijn de afgeprijsde artikelen voorzien van een geel label.

In de middag heeft het wel even wat geregend dus was het in de winkel ook een stuk drukker.

Ik heb een aantal klanten(dames) gehad die kwamen voor een bruiloft(gast) outfit. Dat vind ik wel het leukst om te doen, omdat je dan gericht goed kan meedenken en zoeken wat diegene wil. En ook een leuke uitdaging omdat het altijd verschillend is hoe ze op een bruiloft willen verschijnen. De ene wil een casual chique outfit zodat ze dit later ook als casual kunnen dragen. Dit met een stoere sneaker ipv een hakje/pump. De ander wil weer echt chique voor de dag komen met alles erop en eraan.

Als het wat rustig is in de winkel mag ik tussendoor in een aparte ruimte de fotografie doen voor de webshop. De collega die dit normaal doet is op vakantie dus mag ik, als er tijd is, dit even opvangen. Er hangt nu ook genoeg kleding wat net binnen is gekomen om te fotograferen. Hier in deze ruimte staat er speciaal een fotostudio met camera’s en computer erbij. Ik maak de foto van het artikel bijvoorbeeld op een figuur en zet er het artikelnummer bij van de winkel. Zodat ze vervolgens op de site gezet kunnen worden. Veel artikelen worden van het merk zelf gedownload zodat deze gelijk gebruikt kunnen worden voor op de site.

En dan zit de werkdag erop en doen we sinds kort weer een zaterdagmiddag borrel in de lunchroom met het personeel. Maar dan ook weer met coronaregels uiteraard.

Daarna ben ik naar huis gereden en kon ik zo aan tafel aanschuiven want Aldwin had dit keer gekookt.

In de avond hebben wij niks meer gedaan en heb ik lekker met de voeten in de lucht gezeten. Want we hebben de volgende dag weer een gevulde dag met een doopdienst van ons neefje. En morgenavond samen uit eten bij het Raadhuis hier in Goudriaan ter ere van het 15 jaar alweer bij elkaar te zijn. Altijd dan een goede reden om te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *