Zaterdag 14 november

Zaterdag 14 november, het is weekend op De Hoogt…..

Een dag waar niets moet, alles mag, dat is de zaterdag.

Na het ontbijt gauw naar Hoornaar, brood halen en de laatste verse groente voor het weekend. Ook nog even langs de leukste winkel van Noordeloos “De Buurt” voor een cadeautje.

Dan is het koffietijd, omdat we met 3 gezinnen hier wonen is het op zaterdagmorgen meestal koffie drinken bij de oudjes. Daarom vind ik de zaterdag altijd zo fijn, een feestje als ze komen, heerlijk alle kleinkinderen in huis, wat een kabaal en een gezelligheid geeft dat.

Sinterklaas komt vandaag, weet u dat wel oma vraagt onze kleindochter. Nee hoor zeg ik, Sinterklaas komt pas volgende week in Goudriaan, niet vandaag, staat in de brief van de speeltuin. Nee oma, hij komt vandaag en wij mogen onze schoen zetten vanavond zegt mijn mama. Mogen wij het ook hier een schoen zetten, misschien weet Piet niet waar wij allemaal wonen?

Natuurlijk mag dat, maar oma denkt niet dat hij bij ons langskomt want hij komt echt pas volgende week zaterdag zeg ik.

Vanmiddag eerst maar weer de administratie van het bedrijf bijgewerkt, een sollicitatie gedaan, de strijk weg gewerkt en dan is het weer tijd om het koffieapparaat weer aan te zetten.

Onder de koffie is het de vraag wat doen we met de Bruidskoe, ze is al ruim 2 weken overtijd, onrustig, wil niet gaan liggen, kan ze het zelf of moet ze geholpen worden? Ze gaat kalven, dat is zeker de pootjes zijn te voelen maar mama doet helemaal niets. We bellen de dierenarts en ook hij vindt het verstandig om een keizersnee uit te voeren. Dus alles wordt in orde gemaakt voor de operatie, emmers met warm water, handdoeken, de koe wordt geschoren en dan kan de dierenarts beginnen.

De kleinkinderen blijven kijken,vinden wel spannend, zo vaak hebben wij geen keizersnee. Het is ook spannend, want het is een heel groot kalf.

Een mooie, flinke zoon, GUUS.

Oma, we moeten onze schoen nog bij u zetten, even hollen oma. Er worden 5 schoenen bij de deur van onze slaapkamer gezet met een tekening erin en nu maar hopen dat de Sinterklaas ook De Hoogt weet te vinden….. Opa denk van niet, wat een spannende dag.

De tijd vliegt om dus we draaien een punt aan deze dag.

Een warme groet, Gerda Blokland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *