Zaterdag 2 mei

Hallo allemaal,

Wij, Winie (57) en Karel (61) Verkerk, wonen sinds mei 2015 in Goudriaan, aan De Hoeve. Daarvoor woonden we in Papendrecht. Maar we zochten een plekje, waar het leven wat rustiger was. Uiteindelijk zijn we hier neergestreken.

Onvoorstelbaar hoe snel we hier onderdeel van het dorpsleven geworden zijn. Dat dorpsleven wordt door ons als erg positief ervaren.

Vanmorgen is Karel gestart met thuiswerkzaamheden voor zijn werk. Hij heeft weekenddienst en is oproepbaar voor calamiteiten; lees scheepvaartongevallen. Doordat er op dit moment minder gevaren wordt, zijn ook het aantal meldingen verminderd.

Winie heeft het grootste gedeelte van de week, voor haar werkgever, thuis werkzaamheden verricht.

Vandaag had ze “vrij weekend”; nou ja, dat wil zeggen wasjes draaien en het huis aan kant maken.

Tussendoor hebben we gezellig een aantal keren een “bakkie” gedaan en genoten van het uitzicht; ondermeer van de bloesem van ons perenboompje. (zie foto 2)

Karel is in de loop van de middag naar ons kerkgebouw geweest. Samen met Wouter Nederveen heeft hij bekeken hoeveel mensen er maximaal in de kerk plaats kunnen nemen als we over een poosje de kerkdiensten weer mogen houden en toch die anderhalve meter afstand van elkaar moeten bewaren.

Wist u trouwens dat de afstand tussen het kerkgebouw en De Hoeve ongeveer 3 kwartier lopen is? In ieder geval heeft Karel er vandaag wél zoveel tijd over gedaan. Toegegeven, je komt onderweg nog wel eens iemand tegen voor een praatje.

We weten het niet zeker, maar het zou zo maar kunnen dat de wijzerplaatverlichting van de klok het weer doet.

Zo zie je maar weer dat een “gewone” zaterdag toch een leuk verhaaltje oplevert.

Hartelijke groet aan alle lezers van

Karel en Winie Verkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *