Zaterdag 20 juni

Goedendag beste bewoners van Goudriaan,

Mijn naam is Rex, ik ben een 6 jarige Mechelse herder en op 19-01-2020 kreeg ik een nieuw huisje.

Mijn nieuwe vrouwtje kwam samen, met een grote meneer die ze “baasje” noemt kijken bij mijn vorige baas en hebben ze mij meteen meegenomen. Ik werd in een kennel in een auto gezet en we hebben toen wel 1,5 uur in de auto gezeten. Ik vond dat best eng, maar eigenlijk alles vond ik eng toen, vrouwtje was eng, de baas was nog veel enger, thuis kwam ik in een kennel naast een heel grote Duitse herder, Pepper, die was ook echt eng !! Hij vond mij stom, want hij ging steeds met zijn kont naar mij toe zitten als ik gromde. Achteraf valt hij wel mee en is het best een lieve grote beer…

Maar nu even over zaterdag… De baas en het vrouwtje waren al vroeg wakker, we hebben even een plasje gedaan en daarna ben ik met samen met Zeus en Dex de auto ingegaan. Op zaterdag gaan we tegenwoordig weer trainen. Ivm corona kon het een tijdje niet, maar in die tijd heb ik wel geleerd dat het vrouwtje niet zo eng is, de baas vind ik nog wel en beetje spannend. Maar ey, ik krijg geen schoppen en klappen meer, dus ik denk dat ze wel ok zijn 😉

Op de club was ik als eerste aan de beurt, dat was wel spannend hoor. Meestal begint Zeus…

Ik moest eerst met het vrouwtje appèl lopen, dat vind ik echt heel lastig, ik loop liever voor haar, dan kan ik alles goed in de gaten houden… Maar ja ze wil het persé… Dus heb ik maar braaf gevolgd, toen rechtsom draaien en dan zegt ze halt. Dat betekend dat ik moet gaat zitten naast haar, dat heb ik intussen wel door. Vervolgens moet ik weer volgen en dan moet ik ineens aan de rechter kant gaan lopen en een paar passen later weer links, dat is wel lastig hoor. Dan bij de baas weer halthouden. En door naar het zoeken van breekvoorwerpen, dan moet ik een hamer en een breekijzer zoeken en daar moet ik braaf bij gaan liggen, als ik dat goed doe, dan krijg ik mijn bal… Ik heb echt de allermooiste bal van allemaal !!! En toen?? Toen namen ze me mee naar een veldje en daar moest ik gaan zoeken… Nou ik heb geen idee hoe dat moet hoor, maar de baas heeft me geholpen en toen vond ik ineens een sleutel in het gras, ik heb hem heel snel naar het vrouwtje gebracht want die was zo ontzettend blij. En toen kreeg ik gewoon weer die hele mooie bal !!! Ik was helemaal happy, maar ik had het intussen wel erg warm, dus vrouwtje vond het genoeg en toen mocht ik uitrusten in de auto.

Het vrouwtje is nog even gaan trainen met Zeus en de baas met Dex, ik kan het niet zien, maar ik hoor het allemaal wel hoor. Eind van de middag gingen we weer naar huis, tenminste dat dacht ik… Ik hoorde de baas en het vrouwtje wel smoezen hoor en op het laatst reden we ineens een andere kant op. Ik was echt wel heel nieuwsgierig waar we heen gingen… Wat denk je??? We gingen zwemmen om af te koelen !!! Jeeeeeeeej !!! Dat vind ik zo super leuk !!! Dus ik heb lekker geplonsd, baasje gooide een vuurtoren het water in en die mocht ik dan ophalen… Daarna moest ik wel even drooglopen, want zo drijfnat mocht ik de auto van de baas niet in. Stom toch, want ik heb gewoon mijn eigen hokje… Maar ja, de baas zijn wil is wet… Eenmaal thuis ben ik lekker in mijn hokje naast Pepper gegaan en heb ik lekker gegeten. Ik hoorde dat we morgen heel vroeg op moeten om te gaan werken en daarna weer te gaan trainen en ik ben best moe van alle indrukken, dus ik ga maar vroeg slapen…

Voor de mensen die niet weten wie mijn vrouwtje is:

Mijn vrouwtje woont nu nog op het Brederodeplein, maar binnenkort gaat ze verhuizen en komt ze bij ons en de baas wonen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe mijn zaterdag is geweest !!

Dikke poot en HI5 van Rex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *