Zaterdag 23 mei

Ik ben Ria van Gils, getrouwd met Huib Bor. We wonen in Noordeloos, tegen de grens van Goudriaan aan. We hebben samen met onze zoon René een Biodynamisch melkveebedrijf. Hij woont in Goudriaan, net als onze oudste zoon Simon met zijn vrouw en ons (klein) kind.

Onze 4 kinderen en Huib zijn in Goudriaan naar school geweest.

We hebben 2 kleine stukjes land/ tuin die in Goudriaan liggen en ja dan mag je ook iets schrijven in dit mooie dagboek.

Op deze zaterdag na Hemelvaart schrik ik vroeg wakker, hup snel opstaan er is rommelmarkt in  Ameide…maar na enkele seconden bedenk ik me dat deze helaas niet doorgaat.

Het ontbijt in huize Bor is altijd genieten van brood of yoghurt en koffie, samen met Huib, René en onze dochter Sabine. Zij is bij ons in huis als “vluchteling”. Ze was in januari naar Libanon gegaan om daar in een vluchtelingenkamp vrijwilligerswerk te doen en wilde tot eind mei wegblijven. De dag voordat ongeveer de hele wereld in de lockdown ging is ze toch maar  teruggekomen. Na Pinksteren kan ze weer terug naar haar kamer in Nijmegen.

Samen met haar hebben we nog een poosje na zitten tafelen en uitgebreid de problemen besproken die er op dit moment zijn in Libanon.

Vervolgens ben ik verder gegaan met mijn project “de Composthoop”.

Deze wordt ieder jaar voor een klein gedeelte leeggemaakt. Maar het overgrote deel laat ik  eigenlijk zitten. Dit jaar vond ik dat het tijd werd om deze helemaal te gaan legen en ondersteboven te keren.

En vandaag wil ik de laatste rest op gaan ruimen.

Wat een klus was en is het, alles eruit scheppen en spitten, de palen van de omheining rechtzetten of vervangen. Sommigen palen waren namelijk ook al aan het composteren.

De laatste hoop heb ik grof gezeefd en in de bak gespit en ik vond weer een item uit mijn bestekla. Mijn totale oogst van niet compost was: 3 dunschillers 5 aardappelschilmesjes, of wat er van over was 1 eetlepel en 3 theelepeltjes, een emmertje vol met plastic, touw, …en nog wat dingen die dus echt niet verteren, ook niet na zoveel jaar in een composthoop.

Voortaan maar beter op gaan letten als ik de schillenbak op de hoop leeg maakt.

Na deze klus brood gegeten en boodschappen gedaan in een van mijn bewuste winkels waar het rustig is en met gemak 1m50 afstand is te houden. Bij thuiskomst alles opgeruimd , met zijn allen thee gedronken en wat huishoudelijke klusjes gedaan.

Het avondeten op de zaterdag kan niet zonder patat volgens…., ik zal geen namen noemen, Met een restje van gisteren en de frites een prima combinatie.

Na het eten snel nog een administratief dingetje gedaan, lekker gedoucht en de rest van de avond op de bank gehangen en tv gekeken waarbij later ook Sabine, Huib en onze kat Muis bij kwamen. De laatste 2 vielen al snel op slaap op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *