Zaterdag 24 oktober

Hallo Goudriaan!

Ik ben Hugo van der Poel (30) en samen met mijn vrouw Lysette (27) woon ik op t’Fort in Goudriaan. Ik ben geboren in Nieuw-Lekkerland en streek inmiddels alweer 3 jaar geleden neer in dit prachtige dorp. Ik werk als ICT manager en Lysette als gezinschoach. Afgelopen mei trouwden wij in het stadhuis te Nieuwpoort.

Zaterdag 24 oktober begint zoals de meeste andere de afgelopen 3 maanden: we gaan weer lekker verder bouwen aan de schuur!

07:30 – Ik zet een pot koffie en Lysette smeert een paar broodjes. Samen relaxed de dag beginnen, heerlijk!

08:30 – Daarna snel nog even de afwas doen terwijl Lysette zich klaar maakt om boodschappen te gaan halen. De eerste assistentie (broer) arriveert. We drinken nog een bak koffie en bespreken het werk. Samen treffen we voorbereidingen voor de werkzaamheden van vandaag: het plaatsen van de deuren. Voor we daaraan kunnen beginnen moet er echter nog wat aan de betonnen fundering aangepast worden. De slijpschijf moet daarbij aan te pas komen. De kippen laat ik even loslopen want die vinden al die herrie maar niks en zoeken snel een rustiger plekje in de tuin.

10:00 – Lysette vertrekt naar de supermarkt en de andere klussers (mijn vader en nog een broer) arriveren. Nu de club compleet is kan er lekker vaart gemaakt worden al is het wel even goed kijken hoe de fabrikant het kozijn van de deuren bedacht heeft.

12:30 – De eerste deur zit erin. Lysette is inmiddels terug en heeft naast de gebruikelijke boodschappen ook nog even gesnuffeld bij de kringloopwinkel. Wat bloemen voor in huis zijn ook naar volle tevredenheid bemachtigd. De lunch bestaat uit rundvleesslaatjes en broodjes hamburger, mmmm lekker!

13:30 – Zo, de magen zijn weer kostelijk gevuld en we kunnen er weer tegenaan. De dubbele deur is nu aan de beurt. Dit kozijn vraagt wat meer aandacht maar samen hebben we hem snel in elkaar gezet. Het plaatsen gaat lekker vlot maar de tijd ook: het is alweer bijna vijf uur.

17:30 – We drinken een lekker biertje en kletsen nog even gezellig met z’n allen na. Vader en een broer vertrekken naar huis, de bijdrage was weer erg waardevol en het klussen gaat altijd erg goed met elkaar.

18:30 – Samen met mijn andere broer monteer ik het deurbeslag nog even en dan roept Lysette al snel voor het eten. De kippen gaan op stok want het begint al vroeg donker te worden in deze tijd. Morgen gaat de wintertijd ook alweer in. De seizoenen komen en gaan in rap tempo, zo lijkt het.

19:30 – Na het eten (patat uit de Airfryer) vertrekt ook mijn andere broer. Super bedankt voor je hulp!  Ik ruim al het gereedschap op en bewonder nog even het resultaat: echt gaaf om te zien hoe alles zo stap voor stap op zijn plek komt!

22:00 – Ik zet Netflix aan en kijk nog wat.

23:00 – Het waait best flink buiten. Ik loop nog even een rondje op het erf om te kijken of alle zeilen nog goed vast over het hout liggen en niets weg kan waaien en kruip dan ook moe maar voldaan onder de wol. Welterusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *